Redactie
Redactie Persoonlijke verhalen 21 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Rekenen

Dit wordt genieten! De hele dag al verheug ik me op een avondje ongecompliceerde televisie. Gewoon, dom. Niks waar ik over na moet denken. Het Groot Dictee der Nederlandse Taal valt dus af. Daarmee bespaar ik mezelf ook het vernederende moment van het tellen der fouten. Zelfs met een beetje sjoemelen (een snel nog even toegevoegd tussen-ennetje of accent aigu-tje ) haal ik meestal niet eens de gemiddelde score. En Volendam, 10 jaar later, kijk ik wel bij het 15-jarig jubileum. Blijft over een keuze tussen de 25 meest hilarische tv-momenten van 2010, Yolanthe Exclusief, en The Family Stone.

Sloffen: check. Snuggie: check. Koffie: check. Bank vrij: check. Het feest kan beginnen. De hilarische momenten blijken minder hilarisch dan beloofd. Of je moet gek zijn op Viola Holt. Yolanthe trek ik ook niet heel lang. Maar van het intro van The Family Stone word ik wel direct blij. Veel sneeuw, veel kerst, veel familiegeluk. En Diane Keaton die dromerig naar buiten kijkt. ˜Ma-a-a-a' schreeuwt mijn jongste zoon vanaf zijn slaapkamer door Diane's eerste zinnen heen. ˜Je moet me nog overhoren voor Engels.' Hij moet een paar honderd (lijkt het) onregelmatige werkwoorden uit zijn hoofd kennen. Ik zet Diane op pauze en werp me op de rijtjes. Van arise (ontwaken) tot weep (wenen) kost ons een minuut of dertig. ˜Ma-a-a-a-a' roept de oudste. Of ik hem kan helpen zijn kleren te strijken. Hij is op vrijersvoeten en dat schijnt onmogelijk te zijn met kreukels in je shirt. En dus moet Diane haar mond weer houden.

Twintig minuten later mag ze verder met haar verhaal. In real life is de film dan al minstens een uur bezig. Lang leve UPC. Maar de Family Stone krijgt bij ons thuis niet haar o zo verdiende Happy End. Daarvoor zijn er te veel stoorzenders in huis. Man loopt af en toe ondoorzichtige belangrijke dingen te doen in de eetkamer en vraagt dan tussen neus en lippen of de voetbalzender al op kan. Zoon en date denderen door de open keuken om iets lekkers klaar te maken. Dat mannen zo hardnekkig kunnen zijn! Dat pannen zo hard konden kletteren! Dat pubers zo hard konden fluisteren! Dat mijn kaken zo’n zeer konden doen van de valse verkrampte gezelligheidsgrijns die ik opzet als ze leuk bij mij op de bank komen zitten om eventjes mee te kijken. Dat zij zo meedogenloos konden oordelen over mijn heldin Diane Keaton!

Een vrouw is gezegend met zo'n levendig, warm gezin. Samen ben je nooit alleen. Heerlijk. Maar oh, wat zou ik graag af en toe een beetje eenzaam zijn!

Fijne feestdagen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Rekenen
Sluiten