Remy redde leventjes als orgaandonor

Soms kom je op social media iets tegen waar de tranen van in je ogen springen. Dit Facebook bericht van fotograaf Dirk Kuijt over zijn overleden zoontje Remy (3) is er een van.

Dirk en zijn vrouw Jessica verloren een paar maanden geleden hun jongste zoon Remy (3) toen de familie betrokken raakte bij een zeer ernstig auto-ongeluk. De ouders van Remy en zijn broertje Dex overleven het, hij overlijdt aan de gevolgen van dit ongeluk. Zijn ouders maken na Remy's overlijden de keuze om de organen van het jongetje af te staan. Dirk vertelt in een interview aan Vrouw.nl; 'Er was voor ons geen twijfel mogelijk, want wat als Remy na z'n ongeluk zelf een orgaan nodig had gehad?'

Levensmissie

Dirk en zijn vrouw hebben geen seconde spijt gehad van deze beslissing. Sterker nog, ze hebben besloten meer aandacht te vragen voor het belang van kinddonoren. 'Ik schrok dat er zo weinig succesvolle kinderdonoren zijn, slechts 20 per jaar! Ik zie het nu als een nieuwe missie om mensen erop te wijzen hoe belangrijk het donorschap eigenlijk is. Dat is ook de reden dat ik mijn verhaal op Facebook heb gedeeld; ik wil Nederland laten zien wat je als donor kan betekenen.' Bekijk hier de Facebook-post.

Het verlies van z'n zoon is groot, vertelt Dirk. 'We zijn Remy kwijt en moeten daarmee leren leven. Dat is zwaar, heel zwaar.' Maar dat de donortransplataties zijn geslaagd doet het gezin goed. 'Hij heeft wel het leven gered van een zeven jarig jongetje. Het is geen troost voor het verliezen van ons kind, maar geeft die donkere zwarte wolk, wel een zilveren rand.”

Donor worden? Meld je hier aan.

Bron beeld: Dirk Kuijt (Facebook)

 

Reageer op artikel:
Remy redde leventjes als orgaandonor
Sluiten