Risotto met erwten, tuinbonen en ham

Gaan groenten er maar met moeite in bij je kind, maar wil je hem toch gezond laten eten? In deze heerlijke risotto zal je kind niet eens merken dat hij erwten én tuinbonen zit te eten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blokje voor groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gram risotto rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 gram kookroom
  • 200 gram gekookte ham in blokjes
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 400 gram doperwten
  • 400 gram tuinbonen
  • peper
  • verse basilicumblaadjes

Bereiding

  • Breng 500 mililiter water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
  • Snipper de ui.
  • Verhit de olie in een pan. Fruit hier de gesnipperde ui en geperste tenen knoflook in.
  • Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.
  • Voeg de bouillon, wijn en kookroom er in delen aan toe. Geen zorgen, de alcohol in de wijn verdampt bij het koken.
  • Gaar de risottorijs in ongeveer 30 minuten klaar.
  • Kook de groenten gaar en giet deze af.
  • Roer de groente samen met de ham door de rijst als deze gaar is.
  • Roer de parmezaanse kaas erdoorheen en laat dit smelten.
  • Voeg als laatste de basilicum toe.

Bron: ah.nl

Reageer op artikel:
Risotto met erwten, tuinbonen en ham
Sluiten