Roerbak-boerenkool met zoete aardappel

Boerenkool en – de superfood – zoete aardappel in één recept. Ontzettend gezond dus en net even iets anders!

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gram boerenkool
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 3 sjalotjes
  • 1 groot bakje cherry tomaatjes
  • 150 ml rijst- of amandelmelk
  • 60 gram pijnboompitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • olijf- of kokosolie
  • peper

Bereiding

  • Schil en snij de zoete aardappelen en stoom of kook in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Snij de sjalotjes en knoflook fijn.
  • Verhit wat olijf- of kokosolie in een wokpan en voeg de sjalotjes en knoflook toe.
  • Laat de sjalotjes en knoflook op laag vuur fruiten en voeg vervolgens de boerenkool toe.
  • Roerbak de boerenkool een paar min op hoog vuur.
  • Voeg af en toe een lepel (aardappel)kookvocht toe (dan stoom je de boerenkool een beetje).
  • Giet de aardappelen af en stamp met de rijst- of amandelmelk fijn.
  • Voeg de boerenkool toe en breng op smaak met wat peper.
  • Serveer met de cherry tomaatjes (in vieren gesneden) en pijnboompitjes.
     

Bron: goedetengezondleven.nl

Reageer op artikel:
Roerbak-boerenkool met zoete aardappel
Sluiten