Roerbak-boerenkool met zoete aardappel

Boerenkool en – de superfood – zoete aardappel in één recept. Ontzettend gezond dus en net even iets anders!

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gram boerenkool
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 3 sjalotjes
  • 1 groot bakje cherry tomaatjes
  • 150 ml rijst- of amandelmelk
  • 60 gram pijnboompitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • olijf- of kokosolie
  • peper

Bereiding

  • Schil en snij de zoete aardappelen en stoom of kook in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Snij de sjalotjes en knoflook fijn.
  • Verhit wat olijf- of kokosolie in een wokpan en voeg de sjalotjes en knoflook toe.
  • Laat de sjalotjes en knoflook op laag vuur fruiten en voeg vervolgens de boerenkool toe.
  • Roerbak de boerenkool een paar min op hoog vuur.
  • Voeg af en toe een lepel (aardappel)kookvocht toe (dan stoom je de boerenkool een beetje).
  • Giet de aardappelen af en stamp met de rijst- of amandelmelk fijn.
  • Voeg de boerenkool toe en breng op smaak met wat peper.
  • Serveer met de cherry tomaatjes (in vieren gesneden) en pijnboompitjes.
     

Bron: goedetengezondleven.nl

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Roerbak-boerenkool met zoete aardappel
Sluiten