Redactie
Redactie MIddelbare School 19 jun 2018

Samen de juiste middelbare school kiezen: Dit helpt

Aan een goede studiekeus gaat het kiezen van de juiste middelbare school en (later) de keuze van een passend profiel vooraf. Deze sites en artikelen kunnen je helpen oriënteren.

Welk schooltype past bij mijn kind?

Is je kind een vrolijke flierefluiter? Meld hem aan bij een vernieuwingsschool. Is hij juist een perfectionist? Dan is hij helemaal op zijn plaats op een kunstzinnige school. J/M ontleedde zeven schooltypes en veertien persoonlijkheidsbeschrijvingen. Check welk soort middelbare school de beste kansen biedt voor jouw kind.

Hoe weet ik welke school het best is?

Op de site www.scholenopdekaart.nl vind je veelzijdige informatie over basisscholen en middelbare scholen. Of je nou op het punt staat om een goede en geschikte school te kiezen, of als professional benieuwd bent hoe het staat met de kwaliteit van de scholen in je omgeving, voor verschillende doelgroepen biedt deze site interessante informatie over onderwijs en resultaten.

Welk profiel?

Heeft je kind echt geen idee welk profiel hij moet kiezen – of welke studierichting hem interesseert? Blik samen eens terug op zijn kindertijd. Waar speelde hij toen mee, wat vond hij leuk? Want zijn speelgoedkeuze verraadt veel over de belangstelling van je kind.

In 6 stappen naar goed onderwijs

De meerderheid van de brugklassers is na het eerste jaar zeer tevreden over zijn nieuwe school. Toch valt een toenemend aantal kinderen tussen wal en schip, merken schoolmaatschappelijk werkers en leerplichtambtenaren. Deze leerlingen gaan met tegenzin naar school, hebben last van stress of van lichamelijke klachten als voortdurende hoofdpijn. Gelukkig kun je daar als ouder iets aan doen. Want kinderen met geïnteresseerde ouders presteren beter, zowel op de basis- als op de middelbare school. Je hoeft er niet bovenop te gaan zitten, maar warme en liefdevolle betrokkenheid doet wonderen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Samen de juiste middelbare school kiezen: Dit helpt
Sluiten