Redactie
Redactie Eten en Voeding 21 jun 2018

Samen een lekker visgerecht bereiden

Zijn jouw kinderen ook nogal kritisch over wat ze wel of niet lekker vinden? Je kinderen betrekken bij het eten, is een goede manier om er voor te zorgen dat ze gevarieerder eten. Samen met je kind koken, is niet alleen leuk, maar kinderen leren bovendien hoe eten bereidt wordt en welke ingrediënten er allemaal zijn.

Ouders vinden het vooral lastig om vis op tafel te krijgen. Daarom vroeg Princes kinderen en moeders naar hun favoriete visrecepten, tips en trucs om vis vaker op tafel te krijgen en hun ‘geheime ingrediënten’ die vis extra lekker maken. Hieronder hebben we alvast een smakelijk recept voor je geselecteerd dat je samen met je kinderen kunt maken.

Ga zelf aan de slag!  

Ga samen met je kinderen aan de slag in de keuken en kies een heerlijk visrecept uit. Laat je ze meteen stemmen op hun lievelingsrecept en maak zo kans op een kookavontuur in dierenpark Amersfoort met het hele gezin. Een eigen recept insturen kan natuurlijk ook! Kies hier een smakelijk recept >>, stuur je eigen recept in of stem op een van de door de vishelden bedachte recepten.

Fun Burger Tonijn bedacht door Fiamma en Alejandro (4 personen)

Fiamma over de funburger tonijn: “het recept is eigenlijk een super simpel gerecht en lekker snel klaar”.

Basis ingredienten voor 4 personen:
3 aardappelen
2 blikjes Princes tonijn op water
2 eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel ketchup
3 eetlepels platte peterselie
½ limoen
paneermeel
olie om in te bakken
4 hamburgerbroodjes
tabasco

Geheime ingrediënten toegevoegd door Fiamma en Alejandro:

1 paprika – kleur naar keuze
1 lente-uitje
2 eetlepels maïs uit blik

Werkwijze:

Heb je alle ingredienten verzameld? Staat je feestneus op? Mooi, je bent klaar om een echte funburger tonijn te maken! Hoe?

  • Zet een pan met wat water en zout op het vuur. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Gooi de aardappelen in de pan en als ze na ongeveer een kwartiertje gaar zijn, kun je ze afgieten. Daarna mag je los met de pureestamper tot de aardappels helemaal fijngestampt zijn.
  • Maak de blikjes tonijn open en laat de tonijn goed uitlekken.
  • Klop de eieren goed los in een kom en daarna mag je daar de mayonaise, tomatenketchup, fijngehakte peterselie, 1 eetlepel limoensap en 1 theelepel geraspte limoenschil bij doen en alles door elkaar mengen. Doe er nog een paar druppels tabasco door, zoveel of weinig als je zelf lekker vindt. Je kunt ook nog wat zout erbij doen.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem heel fijn. Doe hetzelfde met het lente-uitje en voeg beiden samen met de uitgelekte maïs bij het eimengsel dat je net gemaakt hebt. Nu is het tijd om de tonijn en de gestampte aardappel toe te voegen en te roeren tot een mooi mengsel ontstaat. Laat dit mengsel ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Rol er dan 8 ballen van die je daarna zo plat mag slaan tot ze de vorm van een burger krijgen. Wentel ze door een laagje paneermeel zodat ze een mooi korstje krijgen als je ze gaat bakken.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de tonijnburgers in een paar minuten om en om goudbruin.
  • Toast de hamburgerbroodjes even kort in de koekenpan. Leg de burgers als ze klaar zijn op het broodje, waar je alvast wat sla, tomaat en augurk op hebt gedaan. Maak je broodje helemaal af door je favoriete saus erop te doen en je bent klaar! Smullen maar! Als dit geen fun is…

Nog meer kookinspiratie?

Ga samen met je kinderen aan de slag in de keuken en kies een heerlijk visrecept uit via www.vishelden.nl. Je kunt hier ook je eigen recept insturen.

Bekijk hier de video van de Vishelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Samen een lekker visgerecht bereiden
Sluiten