Redactie
Redactie Opvoedstijlen 19 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

School, bedtijd en vaccinaties? Deze ouders weigeren

Opvoeden met rust, reinheid en regelmaat? Deze ouders piekeren er niet over; hun kinderen mogen zélf beslissen wanneer ze naar bed gaan. En naar school? Nee hoor, je leert ook prima door te spelen en te knutselen, vinden de ouders.

In een korte video lichten Adele en Matt, ouders van een zoon (5) en dochter (1), hun opvoedingswijze van zogenoemde free-range kids toe.

Puur natuur: geen vaccinatie, wel jarenlang borstvoeding

De moeder wist tijdens haar zwangerschap al: ik wil niks te maken hebben met de medische molen. En om dat te bereiken, wilde zij uit 'het systeem' stappen. Puur natuur, kun je de ouders en hun opvoedingswijze wel noemen. Van een lotusbevalling tot en met jarenlang borstvoeding geven. Plus: ze hebben allebei de kinderen niet laten vaccineren. Hun dochtertje laten ze overal op blote voetjes rondlopen en in de video is te zien hoe de twee plantjes uit de tuin en het park in óók puur natuur opeten. 

School is niet nodig

Normaal gesproken zit een vijfjarige natuurlijk al op school, maar de zoon van Adele en Matt niet. Het jochie – dat dus nog borstvoeding krijgt – heeft thuis een aantal bakken met speelgoed en knutselspullen die zijn intellect zouden moeten uitdagen. Leren lezen en schrijven ontwikkelt ieder kind op z'n eigen tempo en daar zit nog niet zo'n haast achter, aldus de ouders. Ze laten de teugels behoorlijk vieren: kinderen kunnen volgens hen zelf hun behoeften aangeven. Ook als het bijvoorbeeld gaat om hoe laat ze naar bed gaan.

Kritiek op opvoeding

Adele en Matt krijgen veel kritiek op de wijze waarop ze hun kinderen grootbrengen. Mensen maken zich zorgen over de veiligheid en ontwikkelen van de twee kinderen. Maar de vastberaden ouders halen hun schouders op. Ze zijn er heilig van overtuigd dat ze doen wat het best is voor hun kinderen.

Bekijk hier de video:

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
School, bedtijd en vaccinaties? Deze ouders weigeren
Sluiten