Redactie
Redactie School 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Schoolreisjes vermijden grote steden

Ging de middelbare school van jouw kind altijd in de laatste klassen naar Rome of Parijs? Grote kans dat het dit jaar Dresden of Lissabon wordt. En dit heeft alles te maken met de aanslagen in bijvoorbeeld Brussel en Parijs.

De NOS komt met dit nieuws, nadat ze honderd scholen hebben gevraagd waar de buitenlandse schoolreisjes dit jaar naartoe gaan.

Geen angst

De scholen geven aan niet langer te kiezen voor grote steden als Rome, Parijs of Londen. Instanbul is ook zo'n stad die door scholen op dit moment liever niet wordt bezocht. Kleinere steden als Lissabon zijn nu favoriet. De scholen zeggen dat ze hiermee niet toegeven aan angst, maar dat ze zich verantwoordelijk voelen voor de leerlingen en elk risico willen uitsluiten.

Een andere maatregel die scholen nemen is het ontwijken van openbaar vervoer, zoals de metro en wordt er eerder gekozen voor een hotel buiten een grote stad, dan in het centrum.

Advies

Peter Hulsen, directeur van Ouders en Onderwijs, geeft het advies om de reizen gewoon door te laten gaan. “Ik begrijp de zorgen die een school heeft”, legt hij uit aan de NOS. “Maar rationeel gezien kun je nog prima naar steden als Parijs en Brussel.”

Bron: NOS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Schoolreisjes vermijden grote steden
Sluiten