Redactie
Redactie Puber 19 jun 2018

Schuren op kinderdisco

antwoord

Het ‘schuifelen’ wat wij vroeger deden, klinkt inderdaad een stuk onschuldiger en prettiger dan de trend van de huidige tijd: schuren. Het woord alleen al zorgt ervoor dat ouders er een raar idee bij krijgen. De vraag is echter of we er meer achter moeten zoeken dan jongens en meisjes die op een spannende manier met elkaar dansen, precies zoals wij vroeger dicht tegen elkaar aan schuifelden. 

Natuurlijk weten we niet hoe iedere individuele jongen ermee omgaat, maar vaak werkt het averechts als ouders naar hun dochters toe te veel drukte maken en er te veel beladenheid aan geven. Dan draait het er misschien op uit dat ze er helemaal niet meer over vertelt, wat jou alleen maar meer onrust geeft en waardoor je de grip meer verliest.

Het is natuurlijk wel goed om vinger aan de pols te houden en geïnteresseerd te blijven in hoe zo’n discoavondje gaat en hoe je eigen dochter op een feestje omgaat met dansen, schuren en contact met jongens. Door hier open over te praten en met interesse naar te vragen – zonder dat het een kruisverhoor wordt – kun je een beetje volgen of het bij onschuldig dansen blijft, of zij haar mannetje staat òf dat je er meer aandacht aan moet besteden. Het is sowieso goed om met je dochter te bespreken dat zij altijd mag en moet aangeven wat ze wel en niet wil. Probeer haar op deze leeftijd al mee te geven dat ze nee durft te zeggen en dat niemand zomaar aan haar mag komen of met haar mag dansen als zij dat zelf niet wil. Ook niet als een jongen ‘alleen’ maar zo wil dansen.

Ik kan me voorstellen dat het voor je eigen geruststelling prettig is om even met de organisatie van de kinderdisco te praten over hoe het toegaat op zo’n avond. Als je weet dat zij het allemaal een beetje in de gaten houden en zonodig zullen ingrijpen, voelt het vast een stuk prettiger voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Schuren op kinderdisco
Sluiten