Redactie
Redactie Social media 19 jun 2018

Slim kind? Laat je smartphone links liggen

Speel jij vaak samen met je kind? En word je dan ook weleens afgeleid door je smartphone? Berg je telefoon dan maar snel op! Geef zelf het goede voorbeeld door je aandacht alleen op het spelen te richten; hiermee ontwikkel je de intelligentie van je kind én verbeter je zijn concentratievermogen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Indiana University. Met je kind spelen en tegelijkertijd met je smartphone bezig zijn, heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van je kind, ontdekten de onderzoekers.

Slecht voorbeeld

Volgens de wetenschappers is het belangrijk om zélf het goede voorbeeld te geven en de aandacht op één ding te richten. Zo zorg je ervoor dat je kind zich ook beter kan concentreren. “Kinderen die hun ouders met hun telefoon bezig zien tijdens bijvoorbeeld het spelen, krijgen daardoor een slecht voorbeeld te zien. Hun vermogen om zich te focussen, wordt daarmee tegengehouden”, vertellen de wetenschappers in het vakblad Current Biology.

Focus

“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het ontwikkelen van een goede focus”, zeggen de onderzoekers. “Focus is belangrijk voor de taalontwikkeling en het oplossen van problemen.” Ook voor de verdere ontwikkeling is het belangrijk voor het kind. Hier kwamen de wetenschappers achter door 36 vaders en moeders met oogcamera’s op hun hoofd te volgen. Hieruit bleek dat een moeder die 3,6 seconden naar het speelgoed staarde, werd nagedaan door het kind. Het kind staarde gemiddeld zelfs 2,3 seconden langer naar het speelgoed. Moeders die waren afgeleid door hun telefoon en niet meer naar het speelgoed staarden, hadden een negatieve invloed. De kinderen waren sneller afgeleid en speelden korter.

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Slim kind? Laat je smartphone links liggen
Sluiten