Redactie
Redactie Leren schrijven 21 jun 2018

Slordig werken

antwoord

Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent van deze plotselinge verandering in het werken van je zoon. Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn. Ik noem wat mogelijkheden:

* Sommige kinderen hebben last van moeheid aan het einde van het schooljaar
* Hij kan even niet zo lekker in zijn vel hebben gezeten op school
* Ook zijn er kinderen die niet té goed willen zijn vergeleken bij de andere kinderen en dus slordiger gaan werken. Zo val je niet op in de klas. Soms heeft een ander (populair) kind een opmerking gemaakt waardoor kinderen minder hun best gaan doen. Kan het zijn dat er in zijn leventje de laatste tijd spannende of vervelende dingen waren? Dat kan ook een oorzaak zijn. 

Misschien heeft de juf een idee wat erachter kan hebben gezeten, je kunt dat navragen. Ik ben ook benieuwd of de juf er iets over gezegd heeft tegen jullie en of ze er met hem over gepraat heeft. De juf is de aangewezen persoon, want het gaat over schoolwerk. 

Ik zou er nu niet al te veel aandacht aan besteden. Wellicht start hij straks in groep 6 weer gewoon zoals eerder en was het een tijdelijk iets. Door er nu te veel druk op te leggen (of straks als hij start) heb je kans dat het te veel aandacht krijgt en het eerder doorgaat dan stopt. Dus voor nu: loslaten en even niet meer over beginnen, ook niet straks als de school weer start. Wacht het maar even af en informeer na een paar weken eens bij de leerkracht hoe het gaat en maak dan eventueel met de leerkracht een plan om ermee om te gaan en uit te zoeken wat erachter kan zitten in zijn geval. Ik zou de school er dan mee aan de slag laten gaan. Dat lijkt me de beste manier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Slordig werken
Sluiten