Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 27 mrt 2020

Social distancing en contact houden met klasgenootjes, zo doe je het

Voor ons als volwassenen is het soms moeilijk om sociale contacten te onderhouden in deze tijd van social distancing. Gelukkig hebben we Facetime, social media en Whatsapp om met onze vrienden in contact te blijven. Voor (jonge) kinderen ligt het echter nog lastiger omdat ze dat vaak nog niet kunnen. Hoe laat je ze dan toch contact houden met klasgenoten?

Als je kind op de basisschool zit is het gewend om iedere schooldag met zijn klasgenootjes te praten en spelen. Het is de normaalste zaak van de wereld. Alleen nu even niet. De eerste week is dat nog niet zo erg, maar naar mate de tijd vordert gaan ze toch hun klasgenootjes en vriendjes missen. Gelukkig zijn er manieren om toch met elkaar in contact te blijven.

Contact houden met klasgenootjes

Naast een keertje bellen zijn er nog veel meer originele manieren.

Schrijf een kaart of brief

Knutsel samen een leuke kaart of schrijf een mooie brief voor een vriendje of vriendinnetje. Daarna kun je hem samen bezorgen. Je hebt meteen een leuke activiteit en misschien krijg je wel een mooie kaart of brief terug!

Online spelletjes

Spelen kan natuurlijk ook online, er zijn veel spellen waarbij kinderen online met elkaar kunnen spelen en praten tegelijk. Zo zijn ze toch met elkaar in contact en hebben ze ook nog iets om over te praten.

Raambezoek

Ga even langs en klets met elkaar door het raam heen. Voelt gek maar het kan fijn zijn om elkaar toch even in levende lijve te zien in plaats van op een scherm.

Houseparty

Houseparty is een handige app waarvoor kinderen geen eigen telefoonnummer of simkaart nodig hebben. Alleen een e-mailadres is vereist. Je kunt met meerdere mensen tegelijk videochatten via bijvoorbeeld een tablet of laptop.

Doe challenges

Bij deze heeft je kind misschien wat hulp nodig, maar leuk is het wel. Laat de kinderen elkaar uitdagen met een challenge, film het en stuur het naar elkaar op. Super leuk en ook nog eens actief.

TikTok

Voor de wat oudere kinderen is er natuurlijk TikTok. Grote kans dat je kind het al heeft of kent. Wil je het uitproberen? Lees er dan hier alles over.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Social distancing en contact houden met klasgenootjes, zo doe je het
Sluiten