Redactie
Redactie Social media 19 jun 2018

Social media slecht voor zelfvertrouwen kind

Het gebruik van social media zorgt voor een negatief zelfbeeld bij kinderen. Bijna de helft (47 procent) van de kinderen die meer dan drie uur per dag op social media zit, is niet blij met z’n uiterlijk.

Dit blijkt uit een enquête van het Institute of Social and Economic Research aan de Essex University onder kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar.

Wél tevreden zonder social media

In totaal werden 40.000 huishoudens door heel Engeland onderzocht. Daaruit kwam verder naar voren dat 82 procent van de kinderen, die géén gebruik maakten van platforms als Facebook en Twitter, wél tevreden waren over hun uiterlijk.

Ruzie met ouders

Daarnaast hadden de kinderen die veel online waren op social media, ook vaker ruzie met hun ouders. 44 procent van de ondervraagden – die meer dan drie uur per dag online waren – gaven aan dat ze meer dan één per week woorden hadden met hun moeder.

Misdragingen en spijbelen

Niet alleen hadden de kinderen die veel online waren, hadden vaker ruzie met hun ouders, er kwam ook naar voren dat zij meer ontevreden waren over relaties met familie en vrienden. Als laatste hadden de frequente gebruikers meer kans om gepest te worden, misdragingen in de klas en kwam spijbelen vaker voor. 

Bron: Metro UK

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Social media slecht voor zelfvertrouwen kind
Sluiten