redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Spierballen

“Mama, wij trainen!? Ikke groooote pierballen!” Tijdens de  zomervakantie gingen Kit, Bink en Dex vaak mee naar de sportschool van Bart.

Ze vinden het er helemaal fantastisch; het is één grote speelplaats en ze kunnen er helemaal los gaan. Trots laten ze iedereen hun spierballen zien. Nou ja, Kit en Dex wijzen steevast hun ellenboog aan tijdens het showen.

Lekker slingeren

Bij Kit zijn de touwen favoriet. Ze springt dan van een stapel houten boxen, klemt het touw goed vast tussen haar benen en blijft net zo lang heen en weer slingeren tot het touw stil hangt. Ook vind ze het fantastisch om met Dex te voetballen of ‘mee te trainen’.

Motoriek

Kit haar motoriek is volgens mij erg goed. Ze kan fietsen (met zijwieltjes) en sprong al op de trampoline voordat ze kon lopen. Daarnaast klimt ze op school zo het wandrek op en schopt ze zo een bal naar iemand. Ze is dan ook erg actief en klimt en klautert overal op. Zoals haar juf vorig schooljaar zei: ‘Met haar motoriek is niets mis.’ En om eerlijk te zijn kan ze beter voetballen dan haar grote broer.

Zo trots

Als ik me bedenk dat dit allemaal heel anders is geweest. Dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat zij motorisch zo sterk is. Dan ben ik zo trots op Kit. In de zomer 2011 vroeg ik mij zelfs af of Kit ooit ging lopen (zie mijn blog van toen  www.mijnkitheeftdown.nl/de-benen-nemen/). Toen haar broertje Dex niet veel later werd geboren, liep vaak met twee kinderen te sjouwen. Gelukkig kreeg Kit al snel door hoe ze zelf de trap op kon klauteren. Maar pas in het voorjaar van 2012 begon ze zelf (aan een hand) rond te stappen.  

Waar ze nu is, is dus niet vanzelf gegaan. Kit heeft hier keihard voor gewerkt. Wie weet waar ze nog meer gaat komen. Aan haar doorzettingsvermogen en kracht zal het in elk geval niet liggen!

Reageer op artikel:
Spierballen
Sluiten