Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Gezondheid 24 mrt 2020

Alle sporten afgelast: zo zorg je dat je kind toch genoeg beweging krijgt

Voetbal, hockey, zwemles de komende weken (of maanden) ligt alle sport stil. Ook die van je kind. Hoe zorg je er dan voor dat ze toch genoeg beweging krijgen?

Genoeg bewegen is voor iedereen belangrijk, zeker ook voor kinderen. Het is gezond en ze kunnen even lekker hun energie kwijt. Hoe je dat voor elkaar krijgt in en om het huis? Nou zo.

Kinderen laten bewegen

Ze kunnen vast niet wachten om weer samen met teamgenootjes over het veld te rennen, of met hun vriendinnetjes naar turnen te gaan. Maar voorlopig is het roeien met de riemen die we hebben.

Naar buiten

We moeten met z’n allen zoveel mogelijk binnen blijven. Toch mag je nog steeds even een frisse neus halen zolang je afstand houdt en het niet in groepjes doet. Een rondje lopen, fietsen, steppen of skaten met je kind mag dus gewoon nog. Leg je kind goed uit wat de regels zijn en vermijd drukke plekken. Een rondje door de wijk is voor veel kids al prima.

Youtube challenges

Op internet wemelt het van de sportieve gymleraren die challenges opnemen voor kinderen die thuis zitten. En ook Zappsport komt nu met een dagelijke work-out voor kids met [email protected] waarin voetballer Nathan Rutjes en zijn zoon de hoofdrol spelen.

Touwtje springen

Het neemt weinig ruimte in en goed voor je conditie is het zeker. Elke dag even touwtje springen is daarom een uitstekend idee. Bovendien kun je het in je eentje doen, maar ook met het hele gezin in de tuin. Ook nog eens gezellig.

Yoga

Bewegen en ontspannen tegelijk, dat kan met yoga. Rol je matje uit in de woonkamer, op het balkon of in de tuin en doe samen wat simpele yoga oefeningen. Een beetje tot rust komen kan heel prettig zijn in deze tijd.

Dansen

Zet je favoriete muziek op en dans door de kamer! Wat is er nu leuker dan dat? Doe een dance battle, of leer nieuwe dansjes van Youtube. Grote kans dat je daarna ook weer een stuk vrolijker bent.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Alle sporten afgelast: zo zorg je dat je kind toch genoeg beweging krijgt
Sluiten