Stampen in de maat

Moment van de dag: diner
Menugang: hoofdgerecht
Soort gerecht: eenpansgerecht
Vegetarisch: nee
Keuken: hollands
Seizoen: hele jaar
Gelegenheid: met kinderen
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Bereidingstechniek: snijden, koken
Bereidingstijd: ca. 30 min.
Prijsindicatie: gemiddeld
Aantal personen: 4

Bevat per persoon 474 Kcal 
33 g eiwit 
54 g koolhydraten 
3 g verzadigd vet 
11 g onverzadigd vet

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels 
  • 2 grote winterwortels
  • 300 g prei
  • 400 g kipfilet
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • ½ l kippenbouillon
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el Blue Band Finesse voor Koken
  • 4 el fijngehakte selderij
  • 4 el pompoenpittenmix 

Bereiding

  • Schil de aardappels en maak de wortels en de prei schoon. 
  • Snijd de aardappels in stukken, de wortels en de prei in plakjes en de kipfilet in dikke plakken of stukken.
  • Verhit de Blue Band Vloeibaar in een hapjes- of stoofpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de kip 2 minuten. Voeg de aardappels, de wortels, de prei, de bouillon, de ketjap, de Blue Band Finesse en de helft van de selderij toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan nog ca. 20 minuten op matig vuur gaar worden. 
  • Schep geregeld om.
  • Rooster in een warme koekenpan de pompoenpitten in ca. 1 minuut knapperig. Laat op een bord afkoelen. 
  • Verdeel het husselpotje over 4 diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en de rest van de selderij. 
Reageer op artikel:
Stampen in de maat
Sluiten