Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Ouders 3 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Voor de echte avonturieren is er de nieuwe game Starlink: Battle for Atlas

Fortnite lijkt steeds populairder te worden, maar qua games houdt het naast Fortnite en Minecraft wel een beetje op voor kids die in de leeftijdscategorie 7-12 jaar vallen. Ubisoft komt daarom met een nieuwe game voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One, namelijk met de game Starlink: Battle for Atlas.

Wat voor spel is Starlink: Battle for Atlas

Kinderen hoeven zich niet te vervelen als ze Starlink: Battle for Atlas spelen. Ze reizen in dit spel in hun ruimteschip af naar 7 buitenaardse planeten van het Atlas-sterrenstelsel: allemaal even exotisch en gevaarlijk. In de game gaan ze de strijd aan met Grax en zijn leger, het Vergeten Legioen, die het Atlas-sterrenstelsel willen overnemen. Dat gaat natuurlijk niet zomaar, het moet worden uitgevochten in (lucht)gevechten en moeten samenwerken met de lokale bevolking. Ze kunnen ook beloningen verdienen door puzzels op te lossen. Tijdens het spel ontwikkelen de jonge avonturiers zich tot steeds betere piloten, passen ze hun uitrusting aan en maken ze via upgrades hun ruimteschip steeds cooler, sneller en beter. De game kun je volledig Nederlandstalig spelen. Niemand minder dan Dylan Haegens – een bekende Nederlandse YouTuber die je kids zeker kennen – spreekt de stem in van één van de karakters in de game, Levi.

Bouw (en speel met) je eigen ruimteschip!

Wat er zo speciaal is aan Starlink: Battle for Atlas? Je kunt met echt speelgoed je eigen ruimteschip bouwen, waarmee je vervolgens in de game gaat spelen. Je kind kan zijn eigen ruimteschip bouwen door zelf onderdelen te combineren. Je koopt een Starter Pack waar de game en al wat speelgoed in zit, maar je kunt het ook uitbreiden door accessoirepakketten te kopen. Die vind je gewoon in de speelgoedwinkel, super handig. Je kunt het speelgoed via een meegeleverd opzetstuk op de gamecontroller van de Nintendo Switch, PlayStation 4 of Xbox One plaatsen, waarnaar het samengestelde ruimteschip direct speelbaar ín de game op het tv-scherm komt. Spelen met je eigen ruimteschip, dat wil toch elk kind? Ook leuk: als de spelcomputer uit is, kun je nog steeds spelen met het speelgoed.

Samen is leuker dan alleen

Je kunt Starlink: Battle for Atlas ook met zijn tweetjes spelen. Vriendjes of vriendinnetjes kunnen hun eigen ruimteschepen meenemen om samen te spelen, digitaal kunnen de ruimteschepen ook worden ‘uitgeleend’: ze kunnen een hele week met de voertuigen van de ander spelen. Samen spelen kan gewoon offline, dankzij de splitscreen-optie. Het TV-scherm wordt in tweeën gedeeld, waardoor elke speler de helft van het beeld kan gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is je eigen controller meenemen (met het opzetstuk). Gamen maar!

Geen onverwachte afschrijvingen

We hebben allemaal wel eens van die horrorverhalen gelezen over kinderen die met de creditcard van hun ouders per ongeluk voor honderden euro’s hun favoriete game hebben uitgebreid. Bij Starlink: Battle for Atlas kun je niks in de game zelf kopen: geen onverwachte afschrijvingen van je creditcard dus.  Je begint met de Starter Pack waar de game en al wat speelgoed in zit. Uitbreiden kan door accessoirepakketten te kopen – die je gewoon in de winkel kunt kopen – om bepaalde dingen mogelijk te maken, zoals nieuwe ruimteschepen, personages en wapens.

Wat kinderen zelf over Starlink: Battle for Atlas te zeggen hebben? Dat kun je in onderstaande video zien!

In samenwerking met Ubisoft

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Voor de echte avonturieren is er de nieuwe game Starlink: Battle for Atlas
Sluiten