Redactie
Redactie Seksuele voorlichting 21 jun 2018

Steeds meer jongeren openlijk homo, lesbisch of biseksueel

Uit recent Brits onderzoek, gedaan door het Office for National Statistics, blijkt dat steeds meer jongeren uit de kast komen. 

In 2015 kwam 3,3 procent, van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar, openlijk uit voor de seksuele voorkeur. In 2015 was dit nog 2,8 procent. Deze stijging is, volgens het onderzoekscentrum, voornamelijk het gevolg doordat jongeren zichzelf vaker omschrijven als biseksueel, in plaats van homoseksueel of lesbienne. Zo gaven in 2012 76.000 jongeren aan zowel op het mannelijke- als het vrouwelijke geslacht te vallen, in 2015 steeg dit aantal naar 133.000.

Hoe ouder, hoe minder 

Het Britse onderzoek, gedaan in aanloop van International Coming Out Day op 11 oktober, toont daarnaast aan dat naarmate de leeftijd stijgt, er steeds minder mensen openlijk voor hun seksuele voorkeur uitkomen. Van de mensen tussen de 25 en 35 jaar zegt 2,7 procent voor zijn of haar seksuele geaardheid uit te komen, terwijl slechts 0,6 procent van de vijfenzestigplussers nog uit de kast komt.

In hokjes plaatsen

De Britse homorechtenorganisatie Young Stonewall vindt het “spijtig” dat er binnen het onderzoek geen rekening wordt gehouden met mensen die zich niet binnen de onderzochte categorieën kunnen identificeren, zoals transgenders of interseksuelen. Volgens de organisatie willen veel mensen, in het bijzonder jongeren, liever geen label op zichzelf plakken.

Nationale Coming Out-dag

Op Coming Out Day wordt er ook in Nederland extra aandacht besteed aan het aanmoedigen van de sociale acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. In honderd gemeenten wordt op 11 oktober de regenboogvlag gehesen en daarnaast openen een aantal steden een speciaal regenboogpad.

Bron: metronieuws.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Steeds meer jongeren openlijk homo, lesbisch of biseksueel
Sluiten