redactie
redactie Ontspannen 19 juni 2018

Stel met 19 kinderen verwacht nummer 20

Vorig jaar werden de Britse Sue (42) en Noel (46) ouders van hun negentiende kind. En dat was wel éven genoeg, zou je denken. Maar nee, het stel uit Lancashire is in verwachtig van nummer 20. “Dat is zo'n mooi rond getal”, zeiden ze al na de geboorte van nummer 19.

Het gezin telt inmiddels 10 jongens en 9 meiden. Komt de teller straks op 10 – 10 te staan? In september weet het gezin meer.

Ieder jaar zwanger

Het stel is al sinds hun middelbare schooltijd samen. Sue werd voor het eerst moeder toen ze 14 jaar oud was. Omdat Noel en Sue vroeger allebei opgegeven waren voor adoptie, besloten ze de baby te houden. Vier jaar later kwam baby nummer 2 om de hoek kijken: kleine Sophie werd op de wereld gezet. Vanaf dat moment was de Britse bijna ieder jaar zwanger. En niet alleen zijn Sue en Noel ouders, ze zijn inmiddels ook al opa en oma: dochter Sophie heeft drie kinderen. 

12x wassen op een dag

Ondanks de enorme omvang van het gezin, werkt het als een geoliede machine. In de ochtend helpen de oudere kinderen de jongsten om zich klaar te maken voor school. Sue werkt 's ochtends in een bakkerij en zorgt overdag voor de jongste kinderen. “Ik ga dagelijks naar de supermarkt en de wasmachine draait iedere dag twaalf keer,” aldus Sue.

Ontbijt: 3 pakken cornflakes en 3 liter sap

De Radfords schatten dat ze per jaar ongeveer 30.000 pond uitgeven aan alle voorzieningen voor de kinderen. Dat is omgerekend 34.000 euro. Maar heel gek is dat natuurlijk niet. Met zoveel kinderen gaat er bijvoorbeeld behoorlijk wat eten doorheen. Drie pakken cornflakes en drie liter sap bij het ontbijt is, volgens Sue, dagelijkse kost.

Bron: Daily Mail / RTL Nieuws

Reageer op artikel:
Stel met 19 kinderen verwacht nummer 20
Sluiten