Redactie
Redactie Ouders 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Stiefzoon homo

antwoord

Of hij nu op 16-jarig of 12-jarig niveau functioneert, het lijkt erop dat hij met zijn geaardheid bezig is of er al achter is hoe dat bij hem zit, namelijk dat hij homoseksueel is. Het is de vraag in hoeverre hij dit zelf kan plaatsen met hoe dat bij anderen is en hoe dit door anderen ervaren wordt. 

Of hij er zelf nu wel of niet van op de hoogte is, het lijkt mij heel goed als jullie er met hem over in gesprek komen. Het is voor hem heel fijn – zeker met zijn handicap – als hij van jullie hoort dat je op mannen én vrouwen verliefd kan worden, dat dat heel normaal en prima is en dat hij jullie er altijd vragen over mag stellen, enzovoort. 
Dat hoeft niet eens heel direct op hem gericht te zijn, maar kun je ook doen naar aanleiding van dit thema op tv of iemand die homoseksueel is. Zo kun je het bespreekbaar maken zonder het direct heel beladen voor hem te maken. Raak je erover in gesprek, dan kun je het iets persoonlijker maken. Het meest belangrijke is dat hij voelt en hoort dat jullie hem accepteren zoals hij is en wat dat inhoudt. 

Het is sowieso belangrijk dat je met hem praat over seksuele gevoelens, wat je daarmee kunt doen en wat wel en niet hoort, et cetera. Het is verstandig daarmee niet te wachten tot er een eerste vriendje of vriendinnetje is, maar kinderen daar gewoon goed en op tijd op voor te bereiden. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Stiefzoon homo
Sluiten