Redactie
Redactie Straffen en Belonen 19 jun 2018

Straffen en belonen: 5 meest gelezen artikelen in 2016

Ook de artikelen over straffen en belonen scoorden dit jaar goed bij jullie. Verschillende artikelen stonden in het teken van advies geven over hoe jullie je kinderen het beste kunnen belonen en hen pedagogisch verantwoord te ‘straffen’.

Lees hier de top 5 artikelen die het meest gelezen zijn.

1. Wat je niet tegen je kind moet zeggen – ook al ben je boos

Zeg jij weleens ‘Je bent een onruststoker’ of ‘Wacht maar totdat je vader thuiskomt’? Jouw woorden hebben meer impact op je kind dan je denkt. Dit artikel geeft dan ook aan dat als je je kind terecht wil wijzen, je nog wel je woorden zorgvuldig moet kiezen.

Benieuwd naar wat je niet tegen je kind moet zeggen? Lees dan: 'Ben je boos op je kind? Zeg dit nooit…'.

2. Alternatieven voor straffen

Volgens orthopedagoog Mariëlle Beckers zijn time-outs op de gang of het afnemen van speelgoed niet effectief. Maar wat werkt dan wel? Marielle Beckers (40) is samen met psycholoog Sonja Borgsteede eigenaar van Buro Bloei en heeft 4 dochters en 3 zonen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Zij geeft zes alternatieven voor het straffen van je kinderen.

Lees meer in: 'Straffen? Dit werkt beter!'.

3. Alternatieven voor een time-out

“Als je nu niet stopt, dan krijg je een time-out en moet je naar de gang.” Waarschijnlijk roep je dit weleens naar je kind. Maar werkt het ook, past het bij jouw opvoedstijl en hoe voel jij je hierbij? In dit artikel beschrijven we 6 time-out alternatieven. 

Lees verder in: '6 alternatieven voor een time-out'.

4. Straffen maakt geen indruk

In dit artikel wordt de vraag gesteld: ‘Ik vind het erg lastig om hem zó te straffen dat hij ook de ernst van de zaak inziet. Verwacht ik te veel van hem?’ Kinderpsycholoog en J/M opvoedcoach Tischa Neve geeft antwoord!

Benieuwd naar het antwoord? Lees dan: 'Straf maakt geen indruk'.

5. Straffen per leeftijd

Straf geven, hoort voor veel ouders bij de opvoeding. Maar welke straffen werken (meestal) op welke leeftijd? Met een time-out op de trap hoef je bij een puber tenslotte niet meer aan te komen. En een ‘goed gesprek’ is zinloos bij een kleuter.

Lees verder in: 'Straffen per leeftijd'.

Veel leesplezier! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Straffen en belonen: 5 meest gelezen artikelen in 2016
Sluiten