redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Superkid!

'Mam, ik wil dat stuk over het zwembad!'

De afgelopen week wil Bink als hij naar bed gaat, weer voorgelezen worden uit ‘Mijn Kit heeft Down’. Ik vind het lastig om hem uit mijn boek voor te lezen omdat het geen kinderboek is en ik in die tijd best vaak verdrietig was. Daarom probeer ik altijd stukjes te vinden die veel over hem gaan en niet te veel rottige dingen bevatten. Wat voor ons grappig is, kan voor hem misschien wat heftig zijn. Als ik het over martelwerktuigen bij de röntgenafdeling heb, levert dat bij een kind heel andere associaties op dan de bedoeling is.

Ik weet dat hij ‘het stuk van het zwembad’ leuk vindt, maar ik kan het zo snel even niet vinden. Daarom wordt het een ziekenhuisbezoek. Kit was nog geen drie maanden oud en we moesten voor de zoveelste keer tussendoor naar het ziekenhuis. Bink, een peuter van 2½, vond het toen allemaal vooral gezellig en vermaakte zich prima met het speelgoed in de wachtkamers. Ook wilde hij al alles weten en kletste graag met de dokters en verpleegsters.

Toch is het wel erg leuk om terug te lezen hoe Bink toen was. Ik begrijp ook hoe speciaal dat voor hem is. Toen ik mijn boek aan het schrijven was, heb ik mij nog wel eens schuldig gevoeld dat het boek vooral de naam van zijn zus bevatte. Ik legde wel uit dat het over ons gezin ging, maar dat de aanleiding het down van Kit was. Ik kreeg wel nogal vaak het verzoek ook een boek over hem te schrijven. Door grapjes te maken dat ik het boek dan ‘Mijn Bink heeft een groot hoofd’ zou gaan noemen, kon ik hem al weer snel op een ander idee brengen. Hoe leuk ik schrijven ook vind, in het schrijven van een boek gaat behoorlijk wat tijd zitten.

Toch wilden wij Bink toen een eigen boek geven. Via internet vonden we een boek waarin je iemands eigen naam en foto kon laten zetten. Een perfect idee, scheelde mij een paar maanden achter de computer! Hij verkleedde zich toen altijd als Super- en Spiderman, dus het boek werd in superhelden-thema besteld. Na een paar dagen kregen we het binnen en Bink pakte het uit. Op dat moment zagen wij de titel van het boek: ‘Superkid’…

Leg dan je kleuter maar eens uit dat de kid van Superkid niet dezelfde is als je zusje Kit.

Reageer op artikel:
Superkid!
Sluiten