Te jong voor baantje

antwoord

Iedereen juicht als de grote vakantie is aangebroken, maar voor veel ouders en kinderen is het niet altijd één groot feest. Want je gaat misschien twee weken weg met elkaar en dan blijven er in ieder geval nog vier over! Een meisje van 15 kan zich inderdaad behoorlijk vervelen. Wat kun je doen?

  • Bij supermarkten als Jumbo nemen ze al kinderen vanaf 15 jaar aan. Dat ze niet acht uur achter elkaar mogen werken, lijkt mij alleen maar goed. Dat moeten ze straks nog lang genoeg.
  • Als ze nou zo’n baantje kan krijgen van een paar uur per dag in de supermarkt en eventueel ook nog wat oppaswerk kan verrichten, ben je al een eind op weg. Je dochter zal haar vrije tijd ineens waarderen en het thuis ook weer prettig gaan vinden.
  • Soms hebben mensen uit de straat – goede buren bedoel ik daarmee – ook wel wat klusjes te doen. Laat haar bijvoorbeeld flyers maken, die ze bij iedereen in de bus doet, waarop ze vermeldt dat ze kan oppassen, boodschappen doen, schoonmaken, de tuin fatsoeneren, een auto wassen. Laat haar creativiteit maar de vrije loop op het papier.
  • Ik weet dat ik op mijn vijftiende kantoren schoonmaakte. Geen werk om over naar huis te schrijven, maar ik verdiende op die manier snel mijn vakantie bij elkaar, want het werd goed betaald.
  • Als niemand een klus voor je dochter heeft, kun je altijd zelf iets verzinnen waar je wel een centje voor over hebt. Onze oudste zoon heeft ooit een hoekbank in onze tuin getimmerd. Toen we een jaar later het huis verkochten, weet ik niet of de nieuwe bewoners dit ‘geweldige zitelement’ hebben gehandhaafd…
Reageer op artikel:
Te jong voor baantje
Sluiten