Redactie
Redactie Lezen 21 jun 2018

The Young and Prodigious T.S. Spivet (6+)

Welkom in de wonderlijke familie Spivet waar iedereen als dag en nacht van elkaar verschilt. Een cowboy als vader, een biologe als moeder, een op roem beluste zus, de jonge uitvinder T.S. en zijn stoere tweelingbroer Layton. Allemaal zijn ze druk met zichzelf bezig, wat T.S. de gelegenheid geeft op te gaan in zijn ingenieuze wetenschappelijke uitvindingen. 

Op een dag krijgt hij een telefoontje van een bekend wetenschapsmuseum in Washington. Een van zijn uitvindingen is genomineerd voor een prestigieuze prijs. Hij besluit de stoute schoenen aan te trekken en zijn droom na te jagen. Hij schrijft een afscheidsbrief aan zijn familie en springt op een trein. Op zijn reis, die hem voert door de prachtige landschappen, beleeft hij spannende avonturen. Aan de andere kant van het land verwacht het museum echter een volwassen uitvinder en geen jochie van 12.

The Young and Prodigious T.S. Spivet is niet alleen een film over moed en het volgen van je dromen, maar ook over de liefde binnen een gezin. Want hoe verschillend je ook bent, je vormt met elkaar toch een (gekke) eenheid. Waar deze film voor kinderen leuk en grappig is – echte jongenshumor en meisjesijdeltuiterij – zullen ouders deze ontroerende, diepere laag in het verhaal herkennen. 

Een feelgood movie voor het hele gezin, ook dankzij de fantastische cast met onder andere Helena Bonham Carter.

Verfilming van het boek: Reif Larsen “The Selected Works of T.S. Spivet”.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
The Young and Prodigious T.S. Spivet (6+)
Sluiten