Gina Koninkx
Gina Koninkx Werk en zorg 15 jun 2020

Kids vrij en zelf nog thuis werken deze zomer? Zo ga je dat managen

Veel van ons werken nog steeds thuis waar dat mogelijk is. De kids gaan weer naar school en dat scheelt (op z’n zachtst gezegd) héél veel. Maar de zomervakantie staat ook al weer bijna voor de deur. Hoe ga je dat thuis werken straks weer managen als de kids thuis zijn?

Thuis werken met kids om je heen

Ideaal is het voor niemand. De afgelopen maanden werd er veel van ons gevraagd. De kids konden niet naar school en veel mensen moesten noodgedwongen thuis werken. De scholen zijn dan wel weer open nu maar de zomervakantie staat ook al weer voor de deur.

Als je nog steeds (voornamelijk) vanuit huis werkt en je kids dalijk weer non stop om je heen hangen, hoe ga je dat dan doen? Wij hebben een aantal gouden tips en trics voor je op een rij gezet. Work it momma!

1. Laat je vaste werktijden los

Je krampachtig proberen vast te houden aan je werktijden heeft niet zo heel veel zin. Hoe vervelend dat ook is voor sommige collega’s (zonder kids), doe wat voor jou werkt anders lukt het sowieso niet.

Experimenteer met je uren. Kun je tijdens een middagslaapje van je peuter wat doen? Of werkt het om ‘s avonds nog wat af te handelen als je 8-jarige al op bed ligt? Dit is iets persoonlijks dat vooral aansluit bij je schema thuis en dat zul je zelf moeten ondervinden. Belangrijk hierin: transparantie richting je collega’s.

2. Zorg voor afleiding tijdens belangrijke calls

Het is niet te voorkomen dat je een belangrijke call hebt binnen je normale werktijden. Het zou fijn zijn als dit niet dagelijks is, maar mocht je er zeker van moeten zijn dat je kids zich bezighouden tijdens je call is het goed daar van te voren over na te denken.

Zet daarom voor je call begint een film voor ze aan. Zo weet je vrij zeker dat ze wel even zoet (en stil) zijn terwijl jij je bezig houdt met je meeting. Anders is het toch even een kwestie van je lief zoet aankijken en hopen dat hij of zij het even van je overneemt. Opvoeden doe je natuurlijk samen, ook in deze periode.

3. Leg het uit aan je kinderen

Hoewel je misschien denkt dat je kinderen niet snappen hoe belangrijk een bepaalde call is of hoe belangrijk het is dat jij überhaupt je werk in stilte kan doen, zal het je verbazen hoeveel ze wel snappen. Het is in ieder geval de moeite waard om het te proberen.

Vertel je kids dat het fijn zou zijn als ze zelf lekker kunnen kleuren en dat je echt af en toe de tijd voor ze neemt maar dat mama ook gewoon moet werken. Neem er de tijd voor ‘s ochtends met je kids door te nemen op welke uren jij echt even moet opletten voor je werk. Zo weten ze waar ze aan toe zijn die dag. Dat ze eerst even zelf een filmpje kijken met hun broer en dat je daarna de tijd weer even neemt om samen te kleuren.

LEES OOK: Een relaxte ochtendroutine met kinderen, zo doe je het!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Kids vrij en zelf nog thuis werken deze zomer? Zo ga je dat managen
Sluiten