Redactie
Redactie Puber 3 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor je het weet ligt je tiener onder een K3 behangetje

Ach, wat gaat de tijd toch snel. Drie keer met je ogen knipperen en je kind is weer een jaartje ouder. Het gaat zo snel dat je vaak vergeet dat jouw ‘kleine’ inmiddels een tiener is!

Een kind groeit, maar vaak groeit een kinderkamer niet in hetzelfde tempo mee. Dat leuke behangetje van K3, Thomas de Trein of Dora is natuurlijk hartstikke schattig als je kleuter 4, 5 of 6 jaar oud is. Maar voor je het weet zit het nog doodleuk aan de muur als je kind al een tiener is.

Verlichting

Voor verlichting geldt hetzelfde. Leuk zo’n Frozenlamp, maar niet als je zo oud bent dat je daaronder je huis​​werk moet maken. Over dat hui​swerk gesproken: houd er rekening mee dat de verlichting voldoende is om ’s avonds nog wat schoolwerk onder te kunnen doen.

Raamdecoratie

Gordijnen zijn ook van die dingen die vaak veel te lang blijven hangen. Passen ze nog wel bij de leeftijd en leefstijl van de tiener, of zelfs pu​b​er? Denk er bijvoorbeeld aan dat het slaapritme van kinderen nogal verandert. Als ze klein zijn, is het vaak een goed idee dat de kamer geheel verduisterd wordt. Dan staan ze hopelijk niet in de zomer bij het eerste zonnestraaltje aan je bed te sjorren. Maar voor pub​ers kan het juist een goed idee zijn om toch wat licht door te laten, zodat ze niet de hele dag doorslapen.

Bij Veneta.com kun je heel voordelig allerlei soorten raamdecoratie kopen. Je vindt er bijvoorbeeld heel mooie jaloezieën op maat. Maar ook vouwgordijnen kunnen een stijlvolle oplossing zijn. Deze onlineshop is over het algemeen goedkoper, omdat ze geen fysieke winkels hebben. Je kunt alles zelf regelen, of iemand langs laten komen voor een meting. Heb je zelf gemeten en een foutje gemaakt, dan word je bestelling kosteloos gecorrigeerd en krijg je nieuwe raambekleding.

Indeling

Als je toch bezig bent met het herinrichten van de kinderkamer, bedenk dan dat je kroost nieuwe eisen gaat stellen. Zo is een tweepersoonsbed toch wel echt een droom van een tie​ner en zal er ook plaats moeten worden gemaakt voor een werkplek. Dag verkleedkist! Welkom bureaustoel.

 

 

In samenwerking met Veneta.com

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.

Reageer op artikel:
Voor je het weet ligt je tiener onder een K3 behangetje
Sluiten