Redactie
Redactie Mediagebruik 21 jun 2018

Tieners denken niet na over tweets

80% van de tieners post regelmatig iets op Twitter zonder hier bij na te denken. Dit is gebleken uit een enquête onder 2905 tieners tussen de 13 en 18 jaar en hun ouders.

Pubers

Een tweet van maximaal 140 tekens is zo gemaakt en zo gooien veel pubers van alles online, zonder na te denken over eventuele negatieve gevolgen. De tieners vinden het wel belangrijk dat ze reacties op hun bericht ontvangen; 38% is teleurgesteld als er niet op hun tweet niet wordt gereageerd. Ook willen ze graag dat hun tweets zo vaak mogelijk gezien worden.

Ouders

Ouders lijken zich niet druk te maken over de inhoud die hun pubers op internet plaatsen, zo bleek uit de enquête. Ze maken zich vooral zorgen over de tijd die hun kinderen besteden aan social media en of het ze niet afleidt van andere zaken die belangrijk zijn, zoals het maken van huiswerk. Slechts 43 procent van de ouders houdt in de gaten wat hun pubers online uitspoken. De overige 57 procent is hier niet mee bezig.

Voorlichting

Catherine Teitelbaum, chef 'vertrouwen en veiligheid' van de website ask.fm benadrukt het belang van voorlichting: “We zijn op een punt gekomen waarbij een status posten onderdeel is geworden van het dagelijks leven, zonder spijt. Social media zit op dit moment zo ingebakken in ons alledaagse leven. De makkelijkheid waaarmee tieners iets op social media zetten laat ons zien dat we nog een lange weg vol voorlichting te gaan hebben. Voor tieners en ouders.”

 

Bron: metro.nl

Reageer op artikel:
Tieners denken niet na over tweets
Sluiten