Redactie
Redactie Social media 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Tip! Veilig op internet met deze kinderzoekmachine

Kinderen zijn ontzettend nieuwsgierig, helemaal als het om spannende onderwerpen gaat als seks. Helaas worden kinderen via zoekmachines al snel geconfronteerd met resultaten waarvan je liever niet wilt dat je kind ze ziet… De oplossing? Kiddle, een kindvriendelijke zoekmachine.

Niet alleen woorden die met seks te maken hebben, ook onschuldige woorden als ‘poes’ of ‘ballen’ kunnen via bijvoorbeeld Google een héél ander soort afbeeldingen opleveren. En je kind zal maar net een spreekbeurt houden over z’n lievelingsdieren: poesjes.

Veilig zoeken

Maar met Kiddle is dat verleden tijd. De kindvriendelijke zoekmachine is een look-a-like van Google, en wordt ondersteund door Google safe search, maar is geen onderdeel van de grote zoekmachine. Ook bestaat er een Nederlandse versie van Kiddle.

Onschuldige woorden die bij onder andere Google soms heftige afbeeldingen kunnen opleveren, worden door Kiddle geblokt. En als kinderen dan toch op woorden zoeken die bijvoorbeeld te maken hebben met seks, dan zal de ‘bewakingsrobot’ de zoekresultaten blokken. Daarnaast kunnen ouders zelf ook woorden invoeren waarvan zij vinden dat ze niet geschikt zijn voor hun kind.

Begrijpelijk lezen

Om de zoekmachine nog kindvriendelijker te maken, heeft Kiddle ervoor gezorgd dat de eerste drie zoekresultaten speciaal voor kinderen zijn geschreven, zodat ze dit makkelijk kunnen lezen en begrijpen. Zoekresultaten vier tot zeven zijn websites die content bevatten die alsnog makkelijk te lezen is voor kinderen. De resultaten die daarna komen, zijn inhoudelijk weer moeilijker.

Bron: BBC / Kiddle.co / Tech Times

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Tip! Veilig op internet met deze kinderzoekmachine
Sluiten