Tip voor jong en oud: avontuurlijke familietentoonstelling over Romanovs en ridders (En jij kunt kaarten winnen)!

Heb je zin om met het hele gezin iets leuks te ondernemen in de (kerst)vakantie? Tipje van ons: bezoek de familietentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ in de Hermitage Amsterdam! Reis terug naar de Middeleeuwen vol met machtige tsaren, beeldschone jonkvrouwen, stoere ridders en bloedstollende toernooien.

De kids kunnen zich vermaken met een spannende drakenspeurtocht terwijl jij je vergaapt aan spectaculaire meesterwerken.

De imponerende ridderzaal in de Hermitage Amsterdam

Erop uit: ‘Romanovs in de ban van de ridders’

Dit is het ideale uitje voor het hele gezin!

Interessant voor jong én oud

Er wordt bij deze familietentoonstelling aan iedereen gedacht: jong en oud. Je kunt namelijk met een audiodevice precies de tour volgen die het best bij jou past.

Hoogleraar Herman Pleij biedt de volwassen bezoekers een unieke reis langs de middeleeuwse kunstcollectie. Voor jongeren vanaf 15 jaar heeft Tim Hofman een vermakelijke hashtag-tour die de kunst verbindt aan actuele thema’s. En niet te vergeten: de drakenspeurtocht voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar!

Een spannende, interactieve drakentour

Kinderen raken al gauw verveeld in een museum, maar in de Hermitage Amsterdam komen ze daar zeker niet aan toe. Houd ze maar goed in de gaten, want ze hollen er uit enthousiasme zo vandoor…

Zodra de audiotour start stappen de kids in een tijdmachine en komen in de riddertijd terecht. Het levendige hoorspel stuurt hen op een spannende, interactieve drakenjacht. De kleine, dappere ridders moeten alle draken vinden voordat ze terug kunnen reizen naar het jaar 2020. Doordat de tour is ingesproken in de vorm van een hoorspel komt de tentoonstelling écht tot leven.

De kinderen krijgen een vragenvel mee dat zij kunnen invullen tijdens de tocht. Zo kunnen ze de tijd van de Romanovs en ridders spelenderwijs ontdekken!

Dit artikel verscheen eerder op Famme.nl.

Jij kunt kaarten winnen!

Heb je kids die helemaal gek zijn van ridders en draken en niet kunnen wachten om hierheen te gaan? Dat komt dan goed uit want ons zusje Famme mag jullie blij maken met 2 x 2 gratis tickets voor deze te gekke familietentoonstelling!

Laat in de reacties op de Instagram-post of Facebook-post hieronder weten met welke vriendin en haar kids jij op drakenjacht zou willen gaan… En vergeet niet om Famme te volgen en de post te liken.

De gelukkige winnaars worden op woensdag 9 december 2020 bekendgemaakt.

(De tentoonstelling is tot de zomer van 2021 te zien in de Hermitage Amsterdam. De toegang voor kinderen t/m 11 jaar is gratis.)

Wow: Famme mag tickets weggeven voor deze te gekke familietentoonstelling!

Posted by Famme on Tuesday, December 1, 2020

Riddertoernooi in de ridderzaal 

Lees ook:

Reageer op artikel:
Tip voor jong en oud: avontuurlijke familietentoonstelling over Romanovs en ridders (En jij kunt kaarten winnen)!
Sluiten