Tips van ouders

Kijken jouw kinderen vaak ook argwanend naar die ‘groene’ dingen die je op tafel zet s avonds? Voor veel ouders is het een uitdaging om hun kinderen gezond te laten eten. Wij deden een oproep op Facebook en vroegen ouders hun beste, gezonde eet-tip te delen.

Hoe laat jij je kind gezond eten?

Nina: “Wij zitten altijd met z’n allen aan tafel en zien het eten als een gezellig moment van de dag. Ik kook altijd met verse ingrediënten, veel knoflook en olijfolie en ze lusten gelukkig alles! En als ouders zeggen we ook altijd dat het lekker is, wat we eten. De kinderen nemen dat over.”

Rianne: “Laat kinderen op jonge leeftijd kennis maken met groenten. Laat ze desnoods met hun handen eten, zodat ze via alle zintuigen groenten ontdekken.”

Laura: “Ik zorg altijd voor genoeg groente in huis en geef mijn kids tussendoor een worteltje, een stukje komkommer of snoeptomaatjes. Daarnaast laten kiezen, worteltjes of bloemkool, en dan laten 'helpen’ met koken. Werkt bij ons perfect!”

Tim: “Helaas eten onze kinderen weinig groenten en fruit. De oudste gaat nu langzaam overstag, omdat ik steeds zeg dat je er erg sterk van wordt. En als je streven ‘de sterkste jongen van de klas’ is…”

Sacha: “Wij maken van groenten eten een klein feestje en veranderen de groenten in krokodillen-eitjes, groene patatje en groene soep.”

Deel jouw gezonde tip en win een KitchenAid!

Kook jij ook graag lekker en gezond voor je gezin? Dan heb je vast tips! We horen ze graag, want er gaat niets boven de raad van mama’s zelf. Deel je gezonde tip en wie weet win je een KitchenAid of een van de kinderschorten. Deel je tip en win!

 

Wist je dat…

Het gezond is om met olijfolie te koken? Zo zit Carbonell Olys bijvoorbeeld boordevol met olijfolie, sojaolie, druivenpitolie, koolzaadolie en een vleugje visolie. De olie bevat alle essentiële vetzuren, die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen. En de Omega 3 (DHA en EPA) is weer goed voor het hart. Een gezonde eet tip dus!

 

 

Essentiële vetzuren zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (ALA) en een dagelijkse inname van 10 g linolzuur (LA). Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 0.3 g ALA en 3.2 g LA. EPA en DHA zuren dragen bij tot de normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA. Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 69 mg DHA en EPA. Carbonell adviseert een gevarieerd, evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Kijk voor meer informatie op www.carbonell.nl

Reageer op artikel:
Tips van ouders
Sluiten