redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Tweeling…

‘Wat leuk een tweeling!’
‘Ja, alleen beetje gek dat er ruim twee jaar tussen zit…’

Het lijkt inmiddels alsof Kit en haar jongere broertje Dex precies even oud zijn. Als je goed naar ze kijkt – en het Down natuurlijk even wegdenkt – zie je wel dat Kit een stuk ouder is. Zij heeft langere benen en is motorisch wat handiger. Wat natuurlijk niet gek is omdat ze ouder is, maar het duurt denk ik niet lang meer of Dex heeft haar helemaal ingehaald.  Kinderen met Downsyndroom hebben een minder ontwikkelde motoriek, al loopt Kit aardig op schema. Ze fietst op haar mooie meidenfiets met zijwieltjes, ze hinkelt en kan kopjeduikelen aan de rekstok. Dat zie ik Dex nog niet doen, al maakte hij laatst een mooie koprol op de bank.

We zijn erg blij dat we een paar jaar geleden voor een derde kindje hebben gekozen. Als we zien hoe hij haar in alles op- en meetrekt. En nog belangrijker, wat een lol zij samen hebben. Door Dex is Kit echt gaan spelen en snapt zij hoe het er sociaal aan toe gaat. Dit leert ze ook heel erg op school, maar hier thuis leert ze opboksen tegen de twee jongens. We hebben dus ook geen meisje dat lief wil kroelen – nee, het is stoeien, karate en ‘dood’.

De enige bijkomende schade is dat Kit en Dex met zijn tweeën ook echt de boel op stelten zetten. Niets is veilig en in de afgelopen twee weken hebben Bart en ik al meerdere keren de complete inhoud van een kast over de grond verspreid gevonden. Wij waren er in eerste instantie van overtuigd dat dit Kit haar onbehouwenheid was en dat zij Dex met haar mee sleepte. Het blijkt nu dat vooral Dex met veel goede ideeën komt en Kit dit allemaal tot uitvoering brengt.

Vroeger was ik als kind gek op de boeken van Saskia en Jeroen, ‘een tweeling die altijd in is voor een nieuw avontuur’. Wie weet kan ik een leuk vervolg op mijn eigen boek linkje naar www.mijnkitheeftdown.nl/het-boek schrijven, maar dan geïnspireerd op mijn eigen kinderen!

Reageer op artikel:
Tweeling…
Sluiten