Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Opvoeden 2 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Er bestaan 7 type opa’s: welke is jouw (schoon)vader?

Veel kinderen zijn helemaal dol op hun opa. Van hem mogen ze alles; een extra snoepje, een uurtje later naar bed en noem maar op. Maar wat voor een type opa is jouw (schoon)vader eigenlijk? We delen er zeven.

En? Herkenbaar?

Type opa’s

Wij onderscheiden zeven type opa’s voor je.

2. Kletskous

3. Alle hens aan dek

Dit is een type opa dat vroeger als vader heel anders was. Hij heeft het idee dat hij er vroeger te weinig was voor zijn kinderen en wil ‘t nu dubbel en dwars rechtzetten met zijn kleinkinderen. Deze opa brengt z’n kleinkinderen naar zwemles, haalt ze van school af en is ook zeker niet vies van wat luierwissels. Ofwel, je kan altijd op deze man rekenen.

4. De luiaard

Deze opa is in tegenstelling tot het type ‘Alle hens aan dek’ een beetje lui. Hij vindt toch echt nog wel dat de vrouw moet zorgen en is dan ook niet echt druk in de weer met z’n kleinkinderen. Hij is aanwezig maar toch ook niet. Deze opa zit lekker rustig in z’n grote stoel terwijl de rest van het gezin om hem heen dartelt. Maar… De kinderen houden nog steeds van hem en klauteren regelmatig op zijn schoot. 

5. Vaderfiguur

Dit type opa vergeet af en toe even dat hij niet de vader is van zijn kleinkinderen. Hij is zo gek en dol op ze, dat hij het liefst 24/7 bij ze is. Hij mist ze als hij ze te lang niet ziet en gaat maar al te graag op familievakantie. Ook kan het soms zo zijn dat hij zich met de opvoeding bemoeit… Ai!

6. De klusjesman

Van deze opa kunnen je kleinkinderen gerust een hele hoop leren. Hij is de handyman van de familie en wil dat maar wat graag doorgeven aan de volgende generaties. Kleinkinderen vinden het heerlijk om hem overal in huis te volgen en hem te helpen door hem schroeven te geven als-ie weer zo nodig aan zijn auto moet klussen.

7. Buitenmens

Deze opa is het liefst áltijd buiten en wil zijn kleinkinderen maar al te graag kennis laten maken met de natuur. Hij neemt ze mee de bossen in om allerlei soorten bomen te ontdekken en gaat ook geregeld het water op met de boot. Speciaal voor z’n kleinkinderen koopt hij een hengel en zit vervolgens de hele middag met ze aan de waterkant te vissen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.

Reageer op artikel:
Er bestaan 7 type opa’s: welke is jouw (schoon)vader?
Sluiten