Uit Groenten uit een Italiaanse tuin: spruiten met amandelen en Sperziebonen met gerookte provolone

Uit Groenten uit een Italiaanse tuin: spruiten met amandelen en Sperziebonen met gerookte provolone

Spruiten met amandelen

Voor 4 personen

  • 675 g schoongemaakte spruiten 
  • 50 g boter 
  • 25 g geblancheerde amandelen 
  • 1 teen knoflook 
  • schil van 1 citroen, gehakt 
  • 1 ½ theelepel broodkruim 
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de spruiten 10 minuten in gezouten kokend water tot ze net zacht zijn en laat ze goed uitlekken. Schep ze op een serveerschaal en houd warm. 
  2. Smelt de helft van de boter in een koekenpan, doe er de amandelen en de teen knoflook bij, en roerbak ze een paar minuten. Doe er de gehakte citroenschil bij, voeg peper en zout toe en zet de pan van het vuur. Vis de knoflook uit de pan en gooi die weg. 
  3. Smelt de rest van de boter in een kleine pan. Roerbak het broodkruim tot het goudbruin is, roer door het amandelmengsel, schept ze over de spruiten en zet ze op tafel.

Sperziebonen met gerookte provolone (= gerookte Italiaanse kaas, kan vervangen worden door mozzarella)

Voor 4 personen

  • 600 g schoongemaakte sperziebonen 
  • boter om mee in te vetten 
  • 3 el olijfolie 
  • 40 g spekreepjes 
  • 2 licht geklutste eieren 
  • 40 g geraspte parmezaanse kaas 
  • 100 g gerookte provolone in dunne plakjes 
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe er de bonen bij, kook ze 10 minuten en laat ze uitlekken. 
  2. Verhit de oven tot 190 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Verhit de olie en de reepjes spek in een koekenpan, doe er de sperziebonen bij en blijf gedurende een paar minuten af en toe roeren. Zet de pan van het vuur en laat hem een beetje afkoelen. Doe de boontjes in de ingevette ovenschaal. 
  3. Meng de eieren en de geraspte kaas, voeg peper en zout toe en giet het mengsel over de boontjes. Leg er de plakjes kaas op en zet de schaal 10 minuten in de oven tot er een bruin korstje op begint te komen. Laat de schaal voor het serveren 10 minuten staan.
Reageer op artikel:
Uit Groenten uit een Italiaanse tuin: spruiten met amandelen en Sperziebonen met gerookte provolone
Sluiten