Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 7 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Uitje met de kids? Fabula is de nieuwste attractie van de Efteling en dit zijn de eerste reacties

Er is weer een (extra) reden om met je kids naar de Efteling te gaan. Vanaf vandaag opent het pretpark in Kaatsheuvel namelijk de deuren van de nieuwste attractie: Fabula. Wij vertellen je er alles over en zetten de eerste reacties op een rij.

Wil je wat leuks doen met de kinderen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want vanaf nu is er weer iets nieuws te zien in de Efteling. ‘Fabula’ vervangt de PandaDroom uit 2002 die inmiddels wat gedateerd was. Het nieuwe Fabula is eveneens een 3D film, maar wel een met een totaal ander verhaal. Bovendien is de techniek vernieuwd en verbeterd.

Nieuwe attractie Fabula

De acht-minuten durende film is korter dan de oude PandaDroom waardoor de doorstroomsnelheid van bezoekers hoger is. Hier is bewust voor gekozen zodat zoveel mogelijk mensen de nieuwe attractie kunnen bezichtigen. Zo blijven de wachttijden hopelijk een beetje binnen de perken.

De film die in totaal maar liefst 3,5 miljoen kostte bevat in totaal tien effecten. Zo wordt er gebruik gemaakt van water, geur en wind. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen een film is maar ook een echte attractie.

Meer een sprookje

Waar de oude PandaDroom een realistisch en serieus verhaal was, is het nieuwe Fabula meer een sprookje. Volgens het pretprak past het daarom beter binnen het magische thema van de Efteling.

Het verhaal gaat over een jonge, chagrijnige beer die het niet zo goed kan vinden met andere dieren, waaronder een eekhoorn. Kijkers zien hoe Klaas Vaak de beer een belangrijke levensles bij brengt. Wij zijn heel benieuwd.

Alvast benieuwd naar de reacties? Met dank aan social media zetten wij wat eerste reacties voor je op een rij!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.