Marleen Staal
Marleen Staal Eropuit 12 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

Zomer in Oostenrijk: 5 redenen om naar de bergen in Wildschönau te gaan

Bij een zomervakantie denk je al gauw aan de zon, de zee en het strand. Maar waarom gooi je het niet eens over een avontuurlijkere boeg? Trek bijvoorbeeld de bergen in! Niets zo mooi als de zomer spenderen in bijvoorbeeld Oostenrijk. Zoals het pareltje tussen al het groen: Wildschönau. 

De zon komt niet voor niets op in het oosten, dus die warme zomergevoelens krijg je er vanzelf bij tijdens een vakantie in Oostenrijk. Precies. What’s in a name. Met het gezin kun je je dagen vermaken in de bergen en bijkomend voordeel: die berglucht is ook nog eens hartstikke gezond.

1. Aan actie geen gebrek

Wildschönau is eigenlijk net één grote speeltuin voor kinderen en dat is perfect als je houdt van een actieve vakantie waarbij je lekker kan wandelen. Hoewel kinderen misschien niet gelijk denken aan wandelen, zijn de wandeltochten in de buurt van Wildschönau ontzettend leuk voor de jonge beentjes. De zomergondelbanen brengen je naar de Schatzberg en de Markbachjoch. Vanaf hier starten verschillende wandelingen die helemaal niet inspannend zijn. Onderweg kunnen de kinderen klimmen en klauteren en zullen zij zich prima vermaken.

Als de kinderen iets anders willen dan wandelen, is het zelfs mogelijk lekker te fietsen in de bergen. In Wildschönau zijn er nieuwe mountainbike-trajecten en je kinderen kunnen bij de mountainbikeschool een techniekcursus volgen. Kortom, er is meer dan genoeg te beleven.

2. Niet de zee, maar wel genoeg waterpret

In de bergen vind je misschien geen zee, maar dat betekent niet dat er geen water in de omgeving te bekennen is. In tegendeel zelfs, in de beek van Schönangeralm kun je heerlijk afkoelen door met je voeten in het water te poedelen en er is daarnaast ook nog een openlucht zwembad waar je fijn in kan plonsen op een warme zomerdag. Zo kun je het wandelen en zwemmen mooi met elkaar afwisselen. Ieder kind houdt immers wel van wat waterpret.

Copyright: Wildschönau Tourismus

3. Makkelijk te bereiken

Wildschönau is goed te bereiken met de auto. Het leuke van op vakantie gaan met de auto, is dat de vakantie al tijdens het rijden begint! Onderweg naar de bestemming is er genoeg tijd om te pauzeren en te genieten van het veranderende landschap. Goed om te weten: vanaf Amsterdam is het ongeveer 950 km rijden via de snelwegen naar Wildschönau.

4. Genoeg te beleven

In Wildschönau hoef je je nooit te vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld de Kundler Klamm bezoeken. Dat is een indrukwekkende kloof met veel rotsen, snelstromend water en een adembenemende natuur. En je kinderen zullen net zo versteld staan, want de mythe luidt dat hier ooit een draak heeft gewoond. Wildschönau wordt daarom ook niet voor niets het drakendal genoemd. Als dat de kids niet nieuwsgierig maakt. En als jullie uitgezwommen of uitgewandeld zijn, kunnen jullie ook een dagje brood bakken in het bergboerenmuseum, of spelen en kaasproeven op de Käsealm in Niederau.

Willen jij en je partner even een dagje zelf op pad? Bij de Drachenclub Wildschönau, de kinderclub in Wildschönau, worden voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar veel spannende avonturen op de berg en in het dal georganiseerd. Denk hierbij aan schat zoeken op de schatberg, goudwassen in de beek en hutten bouwen in het bos. En geen zorgen, er is zelfs Nederlandstalige begeleiding door de Nederlandse Lous. Met de kinderen onder de pannen hebben jullie als ouders ook even vrij om lekker jullie eigen gang te gaan. Ideaal.

Copyright: Wildschönau Tourismus

5. Lief voor de portemonnee

Behalve dat een autovakantie net wat goedkoper zal uitvallen dan een vliegreis met het hele gezin, hoeft het leven in Oostenrijk ook zeker niet duur te zijn. Want veel van de activiteiten die we hierboven noemden – zoals de zwembaden, zomerliften, wandeltochten met gids en nog veel meer – zijn met de Wildschönau Card helemaal gratis. Dit is een voordeelkaart voor het hele gezin die je bij aankomst ontvangt. Je kunt hiermee genieten van veel extra’s, zoals toegang tot kabelbanen, de regionale bus, veel zwembaden, musea en rondleidingen. Plus je krijgt ook nog ontzettend veel korting bij aangesloten partners, activiteiten en uitstapjes in de buurt van Wildschönau.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je meer informatie over Wildschönau. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Oostenrijk Toeristenburo

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Zomer in Oostenrijk: 5 redenen om naar de bergen in Wildschönau te gaan
Sluiten