Vakantietips na een scheiding

Ben je gescheiden, dan kan het plannen van vakanties best lastig zijn. Gaan de kinderen met jou mee of met je ex-partner? En hoe zorg je dat je elkaar niet in de weg zit? Deze tips zorgen ervoor dat de vakanties ook na een scheiding zo prettig mogelijk verlopen.

1. Begin op tijd met plannen

Heb je zin om de kinderen een keer mee te nemen naar de camping, wil je lekker een paar dagen met ze op citytrip of ben je juist van plan een lange, verre reis met ze te maken? Betrek dan zo snel mogelijk je ex-partner in het planningsproces, zodat je compromissen kunt sluiten en afspraken kunt maken. Zo wordt niemand voor het blok gezet als alles al geboekt is, en voorkom je teleurstellingen van beide kanten (en van de kinderen).

2. Hou het overzicht

Ook voor de kinderen is het fijn om te weten waar ze aan toe zijn. Maak een plan dat duidelijk en logisch is, en bespreek dit plan met elkaar. Zo kunnen de kinderen aangeven waar ze wel en geen zin in hebben, en hebben jij en je partner geen overlappende vakantieplannen.

3. Ga uit van het kind

Hoewel jij misschien graag vier weken Namibië verkent met je kinderen, kan het zijn dat je puberende kinderen zelf in de zomer veel liever aan het zwembad liggen met hun vrienden. En ook voor jonge kinderen is het misschien fijn om thuis vakantie te vieren in plaats van een week met papa naar Frankrijk te gaan nadat ze een week met mama in Spanje geweest zijn. Probeer objectief te kijken naar de behoeftes van je kinderen (of vraag het ze, als ze oud genoeg zijn) en stel hier je plannen op af.

4. Gun elkaar plezier

Zijn de plannen rond en gaan je kinderen op pad met je ex-partner? Gun hen dan een fijne vakantie met elkaar. Want ondanks dat jij je kinderen mist en ze het liefst elke dag spreekt, is het misschien helemaal niet nodig om continu te bellen en te WhatsAppen. Laat dit initiatief voornamelijk aan je kinderen zelf, en geniet van je eigen rust. Want zonder de ochtendstress van een huishouden met kinderen is dit misschien wel het ultieme moment om zelf te ontspannen, toch?

Lees alles over voogdij, gescheiden ouders, verzekeringen en andere juridische zaken op Rechtsinfo.nl.

 

Reageer op artikel:
Vakantietips na een scheiding
Sluiten