Redactie
Redactie Gamen 21 jun 2018

Veilig Gamen

Met de computer op internet, met hun mobiele telefoon of met de PSP, Nintendo, Play Station of Wii; onze kinderen zijn voortdurend digitaal actief. Zo zijn 13- en 14-jarigen zo’n vijftien uur per week op internet te vinden, blijkt uit recent onderzoek.

Ouders weten vrijwel niets van deze digitale wereld van hun kinderen, of van de games die ze spelen. Vaak zitten kinderen rustig op hun kamer te ‘computeren’ maar wat ze daar nu doen, hebben hun ouders volstrekt niet in de gaten. Het kunnen brave kinderspelletjes zijn als Habbo Hotel, of geweldadige online games als World of Warcraft of Call of Duty.

Gamen heeft voor veel kinderen positieve effecten. Het is goed voor de oog-hand coördinatie, activeert de hersenen en bij internet is er zelfs ook een sociale component. Door online te spelen en online te netwerken krijg je soms vrienden over de hele wereld.

Tegelijkertijd zijn er natuurlijk gevaren. Ruim twintigduizend kinderen zijn inmiddels verslaafd aan gamen, en afkickklinieken ontwikkelen een aanbod voor dit type cliënten. Ook worden kinderen soms via internet door volwassenen benaderd met rare voorstellen of worden ze digitaal gepest door leeftijdsgenoten.

Bij ouders bestaat een grote informatiebehoefte over onder ander de games die hun kinderen spelen en hun gedrag op internet. Met Veiliggamen.nl willen we hen gedegen informeren over nieuwe games, games die op dit moment populair zijn én de klassiekers die het nog altijd goed doen. We willen hen helpen in het begrijpen van de online wereld van hun kinderen, zodat ze ondersteuning – en waar nodig ook bescherming – kunnen bieden.

Tekst: Redactie
Publicatiedatum: 01 november 2010 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Veilig Gamen
Sluiten