Redactie
Redactie Gehandicapt kind 22 jun 2018

Verkleedfeestje met Kit

Kit en Dex spelen vaak verkleedfeestje. Dat houdt in dat er elk kwartier van outfit gewisseld moet worden en hiervoor dus álles uit de verkleedkist getrokken moet worden. Vooral broer Dex is hier gek op en hij weet Kit altijd aan te sporen om de beste outfits aan hem te geven. Kit vind het vooral leuk om zich als Superman of tijger te verkleden. Dex is de laatste tijd graag Elsa van Frozen. Dit gaat samen met veel mooie optredens waarbij hele stukken van films worden nagespeeld.

Meedoen

We merken dat Kit veel teksten en liedjes kent, maar dat ze vaak moeten worden ingezet door Dex. Zodra hij een voorzet geeft, haakt Kit wel in. Initiatief nemen is iets wat Kit lastig vind. Het gebeurt wel steeds vaker dat Kit met een idee voor een spel komt, maar meestal is het iets dat net al is gespeeld of dat te maken heeft met eten. Het is grappig om te zien hoe het in Kit haar hoofd werkt. Het lijkt alsof alles er wel in zit, maar ze het moeilijk vindt om het eruit te krijgen. En als ze halverwege wordt afgeleid, is ze het kwijt. Rent ze bijvoorbeeld van tafel om iets te laten zien en komt ze een dingetje op de grond tegen dat er niet hoort, dan is ze daar ineens mee bezig. En vergeet ze dat ze iets anders aan het doen is. We denken dat het komt omdat ze Down heeft, maar het kan natuurlijk ook in haar persoonlijkheid zitten.

Ontwikkeling

Het is altijd al bijzonder om te zien hoe de ontwikkeling van een kind gaat. Maar ik vind het fascinerend om te zien hoe dit bij Kit verloopt. En soms ook hilarisch; het is altijd weer een verassing waar ze mee terugkomt als je vraagt haar sokken boven te halen…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Verkleedfeestje met Kit
Sluiten