Redactie
Redactie School 21 jun 2018

Verveling in groep 7: groep 8 overslaan?

antwoord

Zo te horen heb je een pientere dochter. Leuk, maar ook lastig! Want soms zijn slimme kinderen hun leeftijdgenoten wel de baas wat het schoolwerk betreft, maar emotioneel nog niet rijp om bijvoorbeeld een klas over te slaan.

Mocht ze er echt in jullie ogen én in die van haar leerkrachten aan toe zijn om de (grote!) stap naar de middelbare school nu al te gaan maken, dan zou ik zeker mijn best gaan doen om dit voor elkaar te krijgen. Het is dan nu de hoogste tijd om te onderzoeken of de mogelijkheid bestaat om haar zonder Cito, maar uiteraard wel met het zo belangrijk geworden schooladvies, alsnog bij een middelbare school aan te melden.

Wat kun je nu doen?

  • Natuurlijk is het verstandig om eerst met alle betrokkenen uit haar huidige (leer)omgeving te praten, dus inderdaad op de basisschool met verschillende leerkrachten en met het hoofd van de school.
  • Vervolgens zou ik met de middelbare school van haar keuze gaan praten. Dat kan met de conrector onderwijs zijn of met de brugklascoördinator. Hopelijk is er nog plaats op de school die haar en jullie voorkeur heeft. Dat hoeft niet per se de school van haar oudere zus te zijn, want hou ook rekening met díe dochter. Zij voelt haar jongere zusje misschien al in haar nek hijgen. Betrek dus beide dochters in de uiteindelijke besluitvorming.
  • Neem je jongste dochter mee naar de gesprekken. Vooral de docenten en de conrector onderwijs willen haar zelf meemaken. Ik denk dat ze wel zullen voorstellen om haar een toets te laten maken. De bekende NIO-toets test vooral op inzicht en de uitslag kan net dat duwtje geven, dat één van de partijen nodig heeft.

Voor jullie hoop ik dat de verschillende partijen bij elkaar uit komen en dat het nog deze zomer gaat lukken om je dochter op de plaats te krijgen waar zij zich niet meer verveelt en zich zelfs als een vis in het water kan voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Verveling in groep 7: groep 8 overslaan?
Sluiten