Redactie
Redactie Ingrijpende Gebeurtenissen 19 jun 2018

Video: Moeder hoort hart overleden zoontje

De Amerikaanse moeder Heather Clark hoorde onlangs voor het eerst in bijna drie jaar de hartslag van haar overleden zoontje. Een emotioneel moment dat werd vastgelegd op video.

Lukas, het zoontje van Heather overleed aan de gevolgen van kindermishandeling. Ondanks deze tragedie besloot zijn organen te schenken. ‘Mijn eigen zoon kon ik niet meer redden, dus waarom niet het kind van iemand anders helpen?’ zegt Heather hierover.

Jordan

Lukas redde twee andere jonge levens door zijn lever en nier af te staan. Zijn hartje ging naar de nu vierjarige meisje Jordan. Zij werd geboren met een defecte hartklep en ernstige gezondheidsproblemen. Vorige maand was er voor het eerst contact tussen Heather en de familie van Jordan en afgelopen vrijdag ontmoetten ze elkaar. ‘Ik ga niets zeggen. Ik ga haar gewoon omhelzen', zei een emotionele Heather net voor de bijzondere ontmoeting.’

Bijzonder cadeau

Toen ze met een stethoscoop het hartje hoorde kloppen in het lichaampje van Jordan, barstte ze in tranen uit. ‘Het voelt alsof Jordan mijn beste vriendin is,’ zegt Heather hierover. ‘Ik herken veel van Lukas in haar.’ Heather kreeg van Esther en Jordan een bijzonder cadeau; een teddybeer waarmee ze een opname van de hartslag van Lukas kan beluisteren.

Ontmoeting

Beide moeders kijken met een goed gevoel terug op de ontmoeting. Esther, de moeder van Jordan; ‘Het lijkt alsof het zo heeft moeten gaan. We hebben allebei een pijnlijke periode door moeten staan. Zij verloor haar kind, Jordan was constant ziek en glipte door het oog van de naald.’

Bekijk hier de emotionele ontmoeting.

Bron; AD.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Video: Moeder hoort hart overleden zoontje
Sluiten