Vis met een dipje

Traditioneel is het woensdag gehaktdag en vrijdag visdag. Maar waarom niet eens lekker op woensdag of op een andere dag vis eten? Deze visballetjes met kruidendip zijn namelijk te lekker om maar een keer in de week te eten.

Visballetjes met kruidendip en voorgekookte aardappelpartjes

Moment van de dag: diner
Menugang: hoofdgerecht
Soort gerecht: vis
Vegetarisch: nee 
Keuken: hollands
Seizoen: hele jaar
Gelegenheid: met kinderen
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Bereidingstechniek: bakken
Bereidingstijd: ca. 25 min. 
Prijsindicatie: gemiddeld
Aantal personen: 4

Kcal: 426
Kj: 1789
Eiwitten: 31
Vet totaal: 10 
Vet verzadigd: 1 
Vet onverzadigd: 9
Koolhydraten: 53
Suikers: 8
Natrium: 1448
Vezels: 12

Ingrediënten

20 g (bosje) gemengde verse groene kruiden (bijv. dille, bieslook en peterselie)
500 g (wit)visfilet
1 el maïzena
3 tl mosterd
4 el Blue Band Roombotersmaak
900 g voorgekookte aardappelschijfjes
600 g gebroken sperziebonen
6 el tomatenketchup

Bereiding

  • Hak de kruiden fijn.
  • Maal de visfilet in een keukenmachine of in de beker met de staafmixer fijn. Voeg de maïzena, zout naar smaak, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels groene kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) balletjes ter grootte van een bitterbal van.
  • Verhit 2 eetlepels Blue Band Roombotersmaak in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten goudbruin. Schep geregeld om.
  • Kook ondertussen de boontjes in kokend water met wat zout, in ca. 10 minuten gaar. 
  • Verhit 1 eetlepel Blue Band Roombotersmaak in een koekenpan en bak hierin de visballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Meng ondertussen de ketchup met 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels groene kruiden.
  • Giet de boontjes af en meng ze met 1 eetlepel Blue Band Roombotersmaak en de rest van de groene kruiden. 
  • Verdeel de gebakken aardappeltjes, de boontjes en de visballetjes over 4 borden. Geef de dipsaus erbij.
Reageer op artikel:
Vis met een dipje
Sluiten