Redactie
Redactie School 19 jun 2018

Voorlopig schooladvies

antwoord

Je teleurstelling is begrijpelijk, maar wel wat voorbarig, want er is toch nog helemaal geen man overboord? Voor een vwo-advies heeft je kind inderdaad allemaal A-tjes nodig. In groep 8 gaat duidelijk worden of dit advies aan de lage kant is geweest of dat het eigenlijk wel klopt. Dus er is nog een jaar te gaan! Daarom heet dit advies dan ook ‘voorlopig’.
Ik zou me geen zorgen maken, want zelfs als dit advies blijft staan, dan nog is het niet uitgesloten dat je dochter op het vwo terechtkomt.
Want niet alleen die A’s spelen mee, ook haar werkhouding, haar interesses, haar concentratievermogen en niet te vergeten haar eigen motivatie.

Dit is toch een mooi advies, je dochter kan nog alle kanten op. Gun haar die ruimte en probeer niet je eigen teleurstelling op je dochter te projecteren. Want zij is hier zelf misschien best tevreden mee, maar merkt wel dat jij dat niet bent.
Vertrouw erop dat als je dochter het in zich heeft om het vwo straks aan te kunnen, dat er ook echt uit gaat komen. Soms is dat pas na de brugklas. In de brugklas heeft ze weer andere docenten die mee gaan beslissen welk niveau het best bij haar past.

Het is altijd mogelijk volgend jaar een gesprek met de leerkracht van groep 8 aan te gaan bij tegenvallende resultaten; komt tijd komt raad.
Laat je dochter lekker vakantie gaan vieren en ga pas weer na de zomer aan school denken als de lessen daadwerkelijk beginnen. Het wordt in groep 8  allemaal serieus genoeg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Voorlopig schooladvies
Sluiten