Gina Koninkx
Gina Koninkx Ouders 6 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

5 x voornemens voor vrouwen waardoor je een nóg betere moeder wordt

‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ zeggen we dan maar. We beginnen aan een nieuw decennium en daar horen, zoals elk jaar, ook weer nieuwe voornemens bij. Van de sportschool tot minderen of zelfs stoppen met alcohol drinken. Deze vijf voornemens zijn misschien wat minder voor de hand liggend maar maken wel een beter mens van jou.

Voornemens voor ouders

We hebben de neiging om heel afgebakende voornemens voor onszelf te bedenken. Bijvoorbeeld vaker de fiets pakken in plaats van de auto of stoppen met roken. Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar hoe vaak heb jij zo’n voornemen nou echt weten vol te houden? Maak het jezelf niet te moeilijk en ga voor deze vijf opties.

1. Een tandje terug

Als ouder ben je vaak druk in de weer. Je rent van hot naar her om op tijd op je werk te zijn, de kids op school te droppen en ze ‘s avonds ook op tijd bij hun sportclubjes te krijgen. Vrouw, adem in en uit! Probeer wat meer rust te creëren voor jezelf zodat je niet altijd ‘druk, druk, druk’ bent.

Een praktische oplossing zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat jij één dag in de week het kindje van een vriendin meeneemt en zij op een andere dag die van jou. Zo heb je een dag in de week extra de tijd om wat meer uit te rusten. Laat (onnodige) afspraken die teveel energie kosten ook varen. Dat komt later wel weer. Eerst even aandacht voor de rust dit jaar.

2. Denk aan self-care

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken maar self-care is onwijs belangrijk. Als moeder ben je geneigd heel veel te geven en zeker als kids nog jong zijn, naast liefde, weinig terug te krijgen. Besteed in 2020 ook voldoende aandacht aan jezelf.

Plan een ochtend in voor jezelf en drink ergens een lekker kopje koffie en lees een goed boek. Hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe beter je voor je kids kunt zorgen. Echt waar.

3. Wees lief voor jezelf

Of in andere woorden: wees niet te streng voor jezelf. Dat je af en toe een keer je geduld verliest, de aardappels te gaar hebt laten koken of de scheenbeschermers van je zoon bent vergeten: Het. Maakt. Niet. Uit.

Je doet het hartstikke goed en daar mag je trots op zijn. Weg dus met dat schuldgevoel en een wijzende vinger naar jezelf.

4. Stap uit je comfortzone

Het is heel makkelijk om vast te houden aan je eigen vertrouwde dingen. Je doet het immers al jaren. Toch kan dat er uiteindelijk toe leiden dat je in een sleur terecht komt. Als je dat wil voorkomen is het goed om dit jaar uit je comfortzone te stappen.

Dat kan natuurlijk van alles zijn. Het hoeft ook niet per se iets groots te zijn als een carrièreswitch natuurlijk, begin eens met een nieuwe sport of activiteit. Al is het maar een proeflesje. Wie weet wat het je brengt.

LEES OOK: Yoga voor kids! Want ja, ook zij hebben baat bij rust in hun hoofd

5. Perfectie is geen doel

Wees je ervan bewust dat dingen ‘perfect’ doen geen doel op zich zouden moeten zijn. Perfectie bestaat niet en het is niet realistisch. Je krijgt dus bijvoorbeeld het gevoel dat je het doel niet kan behalen. Werk liever met termen als ‘beter’ of ‘zo goed als ik op dit moment kan’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x voornemens voor vrouwen waardoor je een nóg betere moeder wordt
Sluiten