Tip! Kindvriendelijk skigebied Sextner Dolomieten

advertorial Tip! Kindvriendelijk skigebied Sextner Dolomieten

Op zoek naar een kindvriendelijk skigebied, waar je lekker met je gezin kunt wintersporten? Wat dacht je van het gebied Sextner in de Dolomieten, op de grens van Oostenrijk en Italië? Gegarandeerd een perfecte ski-vakantie met het hele gezin! 

Thomas Hendriks, zijn vrouw Carlijn en zoons Minne (5) en Zeger (3) namen voor ons de proef op de som en bezochten de Sextner Dolomieten. En hoewel ze niet helemaal wisten wat ze konden verwachten bleek dit skigebied een geweldige match! En voor alle ouders die ook willen gaan skiën met hun kinderen, deelt de familie Hendriks hun tips en tricks.

6 tips skivakantie naar Sextner Dolomieten:

 • 's Nachts rijden
  Als het even kan, vertrek dan 's nachts. Zo kunnen de kinderen nog lekker slapen en lijkt de rit wat minder lang te duren. Thomas en zijn gezin vertrokken om 3 uur in de nacht vanuit het Gooi. Om 1 uur 's middags komen ze aan op de plek van bestemming, Zuid-Tirol. De reis heeft in totaal zo'n tien uur in beslag genomen, niet verkeerd. En de jongens hebben het heel goed gedaan tijdens de rit.
   
 • Overnachten in hotel Kreuzbergpass
  Wil je echt een leuk verblijf? Kies dan voor dit geweldige hotel 'Kreuzbergpass'. Het is een heerlijke thuishaven tijdens deze vakantie dat alles biedt: lekker eten, goede bedden, speelruimtes voor de kinderen, gloednieuwe skispullen om te huren, twee skiliften pal voor de deur en als klap op de vuurpijl - en favoriet van de kinderen - een overdekt, ondergronds zwembad.

 

 • Betaalbare skilessen
  Een skiles in dit gebied kost €37,- per uur. Vergeleken met andere skigebieden is dat goed betaalbaar. Indien nodig zijn er speciale klasjes voor kinderen en volwassenen.

 •  Vast dagritme
  Is een vast ritme ook fijn voor jouw kinderen? Thomas en Carlijn kozen voor skiles in de ochtend, gevolgd door skiën en sneeuwpoppen maken. Bij mooi weer gingen ze lekker buiten eten en drinken. En de middag eindigt steevast in het zwembad. En dat vonden Minne en Zeger natuurlijk heerlijk!

 • Alvast vooruit eten
  Zoals in zoveel hotels begint het diner in hotel Kreuzbergpass pas om 7 uur 's avonds. Is dit net als voor de kinderen van Thomas en Carlijn te laat? Het hotel vindt het geen probleem als de kinderen vast vooruit eten. En lekker eten dat kun je er goed! Frietjes, pannenkoeken, schnitzels, alles kan en wordt in een mum van tijd geserveerd. Daarna kunnen de kinderen moe en voldaan zó het bed in worden geschoven.
   
 • Quality time
  Thomas en Carlijn eten als hun jongens al liggen te slapen. Elke avond een diner minimaal bestaande uit vier gangen. Ze hebben de walktietalkie babyfoon meegenomen. Deze werkt heel goed waardoor ze zorgenloos nog lekker met zijn tweetjes kunnen genieten van de avonden onder het genot van heerlijk eten en drinken. Zo heb je dus samen ook quality time! 

Hebben jullie ook zin om te genieten van een fijne wintersportvakantie in een heerlijk hotel met een geweldige service en vooral in een zeer kindvriendelijke omgeving? Boek dan nu via Neckermann >>

Meer artikelen uit ons netwerk


Gerelateerde artikelen

Tips van de redactie