Redactie
Redactie Blogs 22 jun 2018

Vroeg uit de veren

Ik denk dat het de meest genoemde klacht is van mensen met kinderen; het vroege opstaan. Wij hadden eerst Bink al die vaak om 6 uur uit bed kwam. Gelukkig begreep hij al snel dat hij er pas om 7 uur uit mocht. Wekker naast zijn bed: klaar! En hij weet hoe de televisie werkt, dus hij redt zich wel in het weekend. 

Inmiddels is hij oud genoeg om alles te regelen voor de kleintjes, dus in het weekend hoeven wij pas tegen achten naar beneden om te zien of het allemaal wel goed gaat. Zou je denken… Helaas is Kit de laatste maanden elke ochtend rond 6 uur wakker. Hoe laat we haar ook in bed leggen.

Lichten aan

Wordt Kit wakker dan komt ze niet naar ons toe, maar rommelt ze eerst wat aan in haar eigen kamer. Heeft ze hier genoeg van, dan gaat ze naar de slaapkamer van Bink naast die van haar. Want daar moeten alle lichten dan aan van Kit. En dus worden wij ’s ochtends in het weekend vroeg vaak gewekt door een boos schreeuwende Bink. Omdat ik dan wakker ben, weet ik Kit vaak net op tijd te onderscheppen voor ze Dex z’n kamer beneden binnenstapt.

Kleren aan

Wat Kit ’s ochtends vroeg in haar kamer uitspookt? Ze trekt haar kleren vast aan. Soms alles wat ze tegenkomt over elkaar heen. En laatst trof ik haar om half 3 ’s nachts aan toen ze bovenaan de trap stond: “Tadaa, kleren aan!”. Ik kan dus geen kleren voor haar klaar leggen, want die trekt ze (keurig) aan zodra ze wakker is.

Gelukkig kan ik best goed tegen vroeg opstaan, maar wat zou het lekker zijn om eens rustig te kunnen blijven liggen.

Reageer op artikel:
Vroeg uit de veren
Sluiten