Redactie
Redactie Adoptie 21 jun 2018

Vrouw adopteert kinderen van ernstig zieke vriendin

Sara, moeder van vier kinderen, zou haar kinderen ontzettend graag zien opgroeien en oma willen worden. Maar dat zal de moeder nooit mee mogen maken: Sara verliest langzaamaan haar strijd tegen de ziekte ALS. Vriendin Melissa Armstrong bleek een reddende engel voor de kinderen van Sara, zij adopteert de jongste drie minderjarige kinderen.

Melissa, zelf moeder van twee kinderen én een kleinkind, wist meteen dat zij dit voor haar vriendin wilde doen. Sara en Melissa zijn al beste vriendinnen nadat zij elkaar tegenkwamen op school, zeventien jaar geleden.

Beste vriendinnen

“Ik houd van deze kinderen en ik ben al in hun leven sinds de dag dat ze werden geboren”, vertelt Melissa aan Babble. “Sara en ik zijn beste vriendinnen en ze staat bij mij op een voetstuk. Ik weet zeker dat ze hetzelfde voor mij zou doen.”

'Are you kidding me?'

Op dit moment wordt Sara verpleegd in een hospice en heeft ze niet lang meer te leven. Melissa vertelde haar vriendin dat zij haar kinderen zou adopteren: een jongen van elf en één van negen, en een meisje van acht. De oudste van de vier kinderen is achttien jaar oud. “Sara kon het niet geloven”, zegt Melissa. “’Are you kidding me?’, zei ze tegen me. ‘Zweer je het?'. Ik zei natuurlijk ‘ja’!”

Kerstcadeaus doneren

En niet alleen Melissa bleek een reddende engel te zijn, ook vriendin Rhonda Debruyn deed een duit in het zakje. Zij postte een bericht op Facebook met de vraag of iemand kerstcadeaus kon doneren aan de vier kinderen van Sara. “Mijn hoofddoel was om ervoor te zorgen dat de kinderen een fantastische Kerst zouden hebben, omdat ik niet zeker wist of Sara er nog wel zou zijn.”

Overweldigend

Er kwamen ontzettend veel reacties op het bericht: zóveel dat de kinderen wat cadeaus betreft mooie kerstdagen zullen hebben. “Ik weet dat er goede mensen zijn op de wereld”, vertelt Melissa. “Maar om dit te zien gebeuren was overweldigend. De kinderen verdienen dit écht. Het was en is een moeilijke tijd voor ze.”

Bron: Babble / WQAD

Reageer op artikel:
Vrouw adopteert kinderen van ernstig zieke vriendin
Sluiten