redactie
redactie Alcoholgebruik 19 juni 2018

Waar vind je hulp als je kind drinkt?

Drinkt jouw zoon of dochter alcohol en ben je het daar totaal niet mee eens? Of ben je bang dat het de spuigaten uit gaat lopen? Er zijn verschillende organisaties die jou als ouder kunnen helpen met tips en adviezen.

Alcoholinfo.nl

Op alcoholinfo.nl van het Trimbos-instituut is veel te lezen over alles wat met alcohol te maken heeft. Niet alleen tips en adviezen voor ouders, maar ook praktische informatie over de werking van alcohol en gevolgen van teveel drinken. Daarnaast zijn er cijfers te vinden, tips om minder te drinken en wanneer er daadwerkelijk sprake is van een alcoholverslaving.

Uwkindenalcohol.nl

Een andere handige website is uwkindenalcohol.nl. Je kunt hier veel lezen over de gevolgen van alcoholgebruik voor jongeren, maar er komen zelf ook jongeren aan het woord. Daarnaast staan er voor ouders goede tips om in gesprek te gaan met je zoon of dochter als je vermoedt of zeker weet dat je kind wel eens teveel drinkt.

Alcohol infolijn

Via de Alcohol Infolijn kun je (anoniem) vragen stellen. Overdag kun je van 9:00 tot 17.00 daarvoor met een medewerker praten. Wil je alleen informatie, dan kan de lijn dag en nacht worden beluisterd. Het nummer van de Alcohol Infolijn is 0900-1995.

Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut is een organisatie die zich richt op het verbeteren van de geestelijke gezondheid. Het instituut richt zich daarom op vijf thema’s: alcohol, drugs, tabak, psychische stoornissen en psychische aandoeningen. Op de website van de organisatie kun je als ouder veel vinden over alcoholgebruik. Je kunt hierbij denken aan feiten, cijfers en onderzoeken.

Jellinek

Jellinek is expert op het gebied van verslaving. Zij kunnen iedere vraag over risicovol middelengebruik beantwoorden en zijn gespecialiseerd in preventie en in behandeling. Ook wanneer de problemen van je kind met alcohol en/of drugs samengaan met psychische klachten kan je hier terecht.

Reageer op artikel:
Waar vind je hulp als je kind drinkt?
Sluiten