Wandelen

Wandelen met kinderen kan prima. Je moet misschien alleen je eisen wat bijstellen. Ze hebben natuurlijk minder uithoudingsvermogen en vervelen zich sneller. Je doet er dus goed aan om je van te voren te oriënteren, zodat je zeker weet dat er ook voor je kind iets te beleven valt.

Avondvierdaagse: wandelfeest of stressweek?

Jaarlijks doen meer dan 200.000 kinderen mee aan de Avondvierdaagse. Voor hun een wandelfeest, voor veel ouders een stressweek. Immers: uit je werk, vroeg eten, laat naar bed en aan het eind van de week is iedereen uitgeput. Maar veel ouders hebben er zelf ook bijzonder goeie herinneringen aan en hopen toch ieder jaar maar weer dat ook hun kind gaat voor die medaille.

Handige sites

www.tweevoeter.nl/kinderen: zeer uitgebreide site met algemene nuttige informatie over wandelen met kinderen, maar ook voor het uitwisselen van ervaringen met andere wandelende ouders.
www.anwb.nl/wandelen/wandelroutes: handige site waarmee je op lengte van de wandeling kunt selecteren (een afstand van 5- of 10-kilometer is voor kinderen over het algemeen goed te doen).
www.nwb-wandelen.nl: deze site van de Nederlandse Wandelsport Bond biedt een overzicht van de meer dan 200 plaatsen in Nederland waar jaarlijks een avondvierdaagse wordt georganiseerd.

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wandelen
Sluiten