redactie
redactie Gezondheid 19 jun 2018

Wat betekent de nachtmerrie van je kind?

De nachtmerries van je kind kunnen jullie beide 's nachts wakker houden. Maar waar komen die monsters onder het bed en enge mannen in de kast vandaan? Droomexpert Jane Teresa Anderson legt het uit. 

“Er zijn drie belangrijke gebieden in het dromen”, vertelt Jane aan Daily Mail Australia. “Monsters of andere enge dingen zijn een big deal voor kinderen, maar ze kunnen ook dromen over alleen zijn of achtergelaten worden en dat iedereen om hen heen ontzettend groot is.”

Dromen van de afgelopen twee dagen

Iedere droom is uniek volgens de droomexpert, maar nachtmerries komen meestal voort uit iets dat je kind de voorgaande twee dagen heeft meegemaakt. “De hersenen proberen namelijk te begrijpen wat we allemaal meemaken en ervaren.” Kinderen beleven alles vaak nog intensiever dan volwassenen. 

Welke soorten dromen zijn er en wat betekenen ze?

1. Dromen over monsters

Een eng monster kan staan voor een eng persoon, geluid of een groot eng ‘iets’.

De oplossing? 
Probeer erachter te komen wat er zich in de voorgaande twee dagen heeft afgespeeld in het leven van je kind, zodat je de gebeurtenis kunt relativeren of kunt bespreken met je kind. Zodat het een mindere enge of onwennige ervaring wordt. 

2. Alleen gelaten worden

Vaak kunnen kinderen zich alleen voelen als ze niet worden behandeld als een gelijk persoon in verschillende situaties.

De oplossing? 
Het ‘geheim’ is om met je kind te bespreken waarom 'ie bang is om alleen gelaten te worden. Waar zit de angst? Bespreek dit en relativeer dit voor je kind. 

3. Iedereen is ontzettend groot 

Deze droom kan betekenen dat je kind zich overweldigd voelt en dat alles even teveel is.

De oplossing? 
Ook hiervoor geldt dat je als ouder samen met je kind moet nagaan wat er de afgelopen twee dagen is gebeurd. Bespreek de gebeurtenissen en stel je kind gerust.

Bron: Daily Mail

Reageer op artikel:
Wat betekent de nachtmerrie van je kind?
Sluiten