redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Waterpret

Dat Nederland een waterland is, is mij niet ontgaan. Tijdens mijn jeugd was ik zo’n beetje elk weekend op het water te vinden. Vanaf mijn zevende in mijn eigen optimistje met de schitterende naam Spetter – tweedehands, dus niet zelf bedacht! – en in mijn middelbare schooltijd was ik samen met een vriendin de trotse eigenaar van een Mirror, een inmiddels uitgestorven twee mans zeilbootje. Ik heb mooie herinneringen aan de vele uren op het water; bij harde wind zo schuin mogelijk gaan, bij heel mooi weer expres omslaan en water naar elkaar gooien tijdens het hozen (voor de niet zeilers, het leegscheppen van je bootje). Zelfs tijdens het aftuigen en schrobben van de bootjes, niet het leukste onderdeel, hadden we de grootste lol.

In de zomervakantie ging ik als tiener ook nog vaak op zeilkamp. Een week lang samen met nog een lading pubers keten in, op en rond het water. Zonder ouders. Geweldig! Nog even en dan zijn mijn zonen ook oud genoeg voor zo’n weekje Friesland. En ik twijfel er niet aan dat zij het ook te gek zullen vinden. Tot die tijd moeten mijn kinderen het qua waterpret hebben van de sloot achter ons huis, waar ze zich met een oud roeibootje en vlot vermaken. Ook leuk, al kan het niet op tegen het echte zeilen natuurlijk. Het is niet anders. Wij wonen nou eenmaal niet, zoals ik vroeger, om de hoek van de Loosdrechtse Plassen.

Nu stuitte ik van de week toevallig op een super initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond: Optimist on tour. Tijdens dit event komen kinderen op een leuke manier in aanraking met watersport. Je snapt het al: wij gaan! Zo kunnen mijn kinderen nu ook ervaren hoe leuk het is om in een optimist te zeilen, net als mamma vroeger. Ook zijn er allemaal andere te gekke activiteiten op het water te doen, waar ze zich minstens zo erg op verheugen. Zoals suppen (op Stand Up Paddleboards), kanoën en lopen in een waterbal. Snap ik helemaal. Was ik maar weer tien….

Ook naar Optimist on tour van Delta Lloyd? Het weekend van 23 april vindt het eerste event in Zwolle plaats waarna het verhuist naar verschillende plekken in Nederland. Meer informatie vind je op de website: www.optimistontour.nl.

Reageer op artikel:
Waterpret
Sluiten